Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Surprize la europarlamentare. PSD, mutare pentru Diaspora

pixabay
democratie, alegeri

Alegerile europarlamentare nu pot fi cuplate cu alte tipuri de alegeri și nici cu un referendum, au decis deputații juriști. Proiectul este la un vot distanță să treacă de Parlament.

Comisia Juridică a Camerei Deputaților a admis, săptămâna trecută, completarea legii 33/2007 privind organizarea şi desfăşurarea alegerilor pentru Parlamentul European cu un nou alineat.

”Pentru a asigura respectarea prevederilor prezentului articol în ziua de referință nu se pot organiza alte tipuri de alegeri și nici referendumuri la nivel național sau local”, este textul adoptat la propunerea deputatului UDMR Marton Arpad.

De asemenea, începând cu data de 1 ianuarie a anului electoral şi până la data expirării a 48 de ore de la data începerii perioadei electorale, alegătorii cu domiciliul în ţară şi cu reşedinţa în străinătate, precum şi cei cu domiciliul în străinătate se pot înscrie în Registrul electoral.

O altă noutate este că „în străinătate, cu acordul autorităţilor din ţara respectivă, pot fi organizate secţii de votare şi în alte localităţi decât cele în care îşi au sediile misiunile diplomatice, oficiile consulare, secţiile consulare şi institutele culturale”, amendamentul fiind adoptat la propunerea PSD.

În preziua și în ziua votării, în sediile secţiilor de votare şi pe o rază de cel puţin 100 de metri în jurul acestora, acţiunile de campanie electorală de orice tip sunt interzise, au mai stabilit deputații juriști.

Proiectul urmează să intre la vot final în plenul Camerei Deputaților, for decizional în acest caz.

Citește și: FORFOTĂ în PSD - Declarațiile GREILOR social - democrați despre OUG pe amnistie și grațiere .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.