Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURPRIZE pe scena politică. În curând candidați care pot schimba calculele la București

sah

Lupte pentru cucerirea Bucureștiului se anunță din ce în ce mai dură. PSD și PNL și-au anunțat deja candidații, iar alți câțiva cotați cu șansa a II-a sunt deja în campanie electorală (USB, M10...). Sunt însă ultimii candidați? Cei mai importanți nu au intrat încă?

Foarte posibil dacă ar fi să ne luăm după ultimele mișcări de pe scena politică. Potrivit informațiilor noastre alți cel puțin 2 candidați de calibru ar urma să intre în lupta pentru Primăria Capitalei, iar la sectoare vor fi mișcări care vor bulversa serios actualul establishment (adică combinațiile întru blat).

În perioada următoare PER (Partidul Ecologist Român, PDS (Partidul Dreptății Sociale), PSDi (Partidul Social Democrat Independent sau PPUsl (Partidul Puterii Umaniste Social Liberale) își vor anunța candidații și nu vor lipsi surprizele.

Surse apropiate PPUsl susțin de ex. că acest partid va juca extrem de interesant și nu e singurul care va aplica aceeași tactică de cartelizare politică pentru a combate marile partide.

Ex. PPUsl:

Sector 1 - lista completă și candidat
Sector 2 - listă completa și candidat
Sector 3 - listă completă și candidat
Sector 4 - va propune doar listă de consilieri
Sector 5 - nu va propune nici lista de consilieri si nici candidat pentru primarie - va fi susținută lista unui alt partid și         candidatul său.
Sector 6 - doar lista de candidati
Capitala - lista completă și o canditura surpriza sau va susține un candidat existent

Va fi interesant cu cine va merge acest partid rupt din PC la Sectoarale 4, 5 și 6 și evident la PMB.
Este doar un exemplu pentru că și celălalte partide enumerate mai sus și nu numai vor avea abordări asemănătoare.
E foarte clar că astfel de combinații vor face zile fripte marilor partide care își vor vedea serios zdruncinată baza electorală - aici e vorba și de stânga și de dreapta. Cine va avea mai puțin de suferit va reuși să câștige în condițiile în care primăriile vor fi câștigate dintr-un singur tur de scrutin.

Și cum nu ar fi de ajuns pentru marii jucători... se anunță încrierea în cursă pentru perioada următoare a mai multor candidați independenți atât la Primăria Generală cât și la sectoare.

PS: Se spune că primarii pe funcție au prima șansă. Așa și este/ Dar o șansă vor avea și foștii primari care nu sunt pe funcție. Se anunță jocuri interesante.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.