Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Surprize, surprize! Escrocii dați de Andreea Marin pe mâna Poliției, iertați de judecători: Procesul cu vedete a fost închis

www.a1.ro
Andreea Marin

Surprize, surprize! Escrocii dați de Andreea Marin pe mâna Poliției, iertați de judecători: Procesul cu vedete a fost închis

Faptele s-au prescris - au constatat magistraţii din Neamţ în cazul unor escrocherii, astfel că autorii nu vor fi condamnaţi. Aceștia au folosit numele Andreei Marin şi Iuliei Vântur în false campanii umanitare.

Judecătorii de la Tribunalul Neamț au pus capăt procesului în care patru persoane erau acuzate că au păcălit sute de persoane pentru „cauze nobile“, uzând de numele unor vedete precum: Teo Trandafir, Andreea Marin, Iulia Vântur, Rodica Bitănescu, Sofia Vicoveanca şi Stela Popescu. Instanţa a constatat că faptele s-au prescris şi a dispus încetarea procesului.

„Încetează procesul faţă de incupaţii Lăcătuşu Vlad, Negru Cătălin, Lăcătuşu Ovidiu şi Lăcătuşu Valentin, ca urmare a intervenirii prescripţiei răspunderii penale (...) cu privire la infracţiunile de constituirea unui grup infracţional organizat, fals informatic în formă continuată şi înşelăciune în formă continuată“, se arată în hotărârea Tribunalului, potrivit adevarul.ro.

Pe lângă faptul că făptaşii nu au fost condamnaţi, beneficiind de prevederile unei legi, prescripţia, care pare a sfida noţiunea de „dreptate“, ei au de achitat sume infime păgubiţilor, circa 700 euro, 1.300 de lei, 250 de lire sterline şi 50 de dolari. Asta pentru că doar 21 dintre cei păcăliţi s-au constituit părţi civile, solicitând daune.

Gruparea infracţională, care era formată de trei fraţi din Neamţ şi clujeanul Cătălin Negru, a creat pe reţelele de socializare pagini de profil false, la care au folosit ilegal imagini şi date ale unor vedete. Apoi au demarat campanii umanitare imaginare şi au strâns în conturile create câteva zeci de mii de dolari. Reţeaua a funcţionat timp de un an şi jumătate.

În urma unei plângeri, procurorii de la Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Crimă Organizată şi Terorism au efectuat, pe 11 octombrie 2016, descinderi la locuinţele suspecţilor. Anchetatorii au arătat că actriţa Rodica Popescu Bitănescu s-a pomenit folosită „virtual“, deşi nu deţinea în nume personal vreun cont pe reţelele de socializare.

„În urma introducerii datelor informatice pe reţeaua de socializare, respectiv crearea de conturi fictive pe numele persoanelor publice, membrii grupului au demarat campanii umanitare nereale. Numeroase persoane au accesat respectivul cont, unele dintre victime fiind convinse de verdicitatea lucrurilor expuse, transferând diverse sume de bani“, explica DIICOT, mecanismul escrocheriei.

Între 1 ianuarie 2015 şi 2 august 2016, pe numele celor patru au fost efectuate 360 tranzacţii de la 273 de persoane, suma încasată fiind stabilită la 33.853,37 dolari.

Andreea Marin a fost cea care a sesizat că ar fi ceva în neregulă, iar în momentul când a avut certitudini că oameni de bună-credinţă au fost înşelaţi, a depus plângere penală.

„Contul meu nu a fost spart, cel oficial există. Contul a fost clonat, cu aceeaşi fotografie, oamenii primeau cerere de prietenie şi li se cerea să doneze bani în privat. (...) Nu pot să nu văd naivitatea unor oameni, unii au intrat la mine pe cont şi m-au întrebat. Cum îşi poate imagina cineva că intru pe privat să cer bani? Nu am stat să aştept să se rezolve problema de la sine, ci am făcut cererea către Poliţie, deschizând practic o anchetă“, declara Zâna Surprizelor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.