Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Surprize-surprize oferite de revista TIME: Jair Bolsonaro este Persoana Anului 2021

Jair Bolsonaro

Preşedintele Braziliei, Jair Bolsonaro, este "Persoana Anului 2021" în sondajul realizat în rândul cititorilor revistei TIME, a anunţat marţi publicaţia americană, arată Agerpres.

Controversatul lider brazilian a obţinut 24% din cele peste 9 milioane de voturi din partea cititorilor chemaţi să indice persoana sau grupul care s-a bucurat de cea mai mare influenţă - în bine sau rău - pe parcursul ultimului an.

Pe locul al doilea, cu 9% din voturi, s-a clasat fostul preşedinte Donald Trump, pe al treilea - lucrătorii din "linia întâi" a pandemiei, cu 6,3%, iar pe locul al patrulea - disidentul rus Aleksei Navalnîi, cu 6%. Cercetătorii care au contribuit la dezvoltarea vaccinurilor anti-COVID-19 au ieşit pe locul al cincilea, cu 5,3% din voturi.

Jair Bolsonaro, care la anul candidează pentru un nou mandat, este în scădere de popularitate în legătură cu gestionarea economiei şi este intens criticat de alţi politicieni, tribunale şi experţi în sănătate publică pentru minimalizarea gravităţii COVID-19 şi poziţia sa sceptică faţă de vaccin.

Recent, Bolsonaro a intrat în vizorul Curţii Supreme braziliene, care a ordonat o anchetă oficiale cu privire la cele spuse de şeful statului pe 24 octombrie, când acesta a susţinut că vaccinarea anti-COVID-19 poate creşte riscurile de a contracta SIDA. Facebook şi Instagram nu au întârziat să elimine postarea preşedintelui câteva zile mai târziu, argumentând că le încalcă regulile.

Tot în octombrie, un raport al Senatului brazilian a recomandat punerea sa sub inculpare pentru gestionarea defectuoasă a răspunsului ţării la pandemie, care a provocat decesul a peste 600.000 de oameni în această ţară. Bolsonaro insistă că nu a încălcat legea.

Personalitatea Anului 2021, alegerea editorilor TIME, urmează să fie dezvăluită pe 13 decembrie.

Potrivit EFE, Bolsonaro a salutat marţi alegerea sa drept personalitatea anului.

"Mulţumesc celor 2.160.000 de alegători care au votat pentru mine. Sperăm ca revista TIME să ne acorde, în fapt, acest titlu şi să respecte rezultatul votului", a declarat Bolsonaro, într-un mesaj pe care l-a postat pe contul său de Twitter. "Felicitările noastre lui Donald Trump pentru locul doi", a adăugat şeful statului brazilian.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.