Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sursa infectării comunitare cu virusul COVID-19 de la Havârna, Botoșani, o reprezintă slujba de Bobotează

Inquam Photos / Octav Ganea
Boboteaza

Sursa infectării comunitare cu virusul COVID-19 din localitatea Havârna din judeţul Botoşani, unde incidenţa a ajuns, vineri, la 7,66 cazuri la 1.000 de locuitori, a reprezentat-o slujba religioasă de Bobotează, a declarat, în şedinţa Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă, prefectul Dan Nechifor, potrivit Agerpres.

"Din analiza situaţiei epidemiologice a celor care s-au infectat în comună, s-ar părea că sursa de infectare este prilejuită de un eveniment religios, în speţă Boboteaza", a afirmat Nechifor.

Acesta a precizat că poliţiştii şi jandarmii vor intensifica acţiunile de control în zona respectivă, în special pe parcursul serii, astfel încât virusul să nu fie răspândit şi în celelalte sate ale comunei Havârna.

Citește și: SURSE Fostul prim-ministru Tăriceanu începe PELERINAJUJL la DNA-A pus pe masa procurorilor bunuri pentru acoperirea sechestrul de 800.000 dolari pus de Direcție

Autorităţile judeţene au cerut avizul Institutului Naţional de Sănătate Publică pentru carantinarea localităţii, însă adoptarea acestei măsuri a fost amânată.

Primarul comunei Havârna, Rodica Baltă, a anunţat, în aceeaşi şedinţă a CJSU, că a dispus închiderea, începând de vineri, a pieţei din localitate.

Comuna Havârna are o populaţie de 4.308 locuitori, iar în ultima săptămână au apărut 33 de cazuri de infectare cu COVID-19.

La nivelul judeţului Botoşani, indicele de infectare cu noul coronavirus era joi de 1,47 cazuri la 1.000 de locuitori.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.