Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE - BOMBĂ în ședința PSD: se cere EXCLUDEREA lui Grindeanu din partid/STENOGRAME

Ultima Ora breaking news

O adevărată bombă a explodat în ședința PSD. Mai mulți lideri județeni, dar și europarlamentari solicită excluderea lui Sorin Grindeanu din PSD pentru modul în care s-a comportat în urma deciziilor din Comitetul Executiv.

Primarul general Gabriela Firea a avut o poziție extrem de tranșantă împotriva lui Sorin Grindeanu.

”Avem un fost coleg care bântuie ca o fantomă prin Palatul Victoria, nu mai are legitimitate, nu a avut contribuții în campanie sau în comunicarea din perioada alegerilor. Nu s-a remarcat ca alți colegi din teritoriu care au muncit în alegeri. Eroul campaniei a fost programul de guvernare, asta au votat românii Pentru că ne aflăm într-o perioada în care presa spune că PSD e pe cale să se dezintegreze, propun să spunem adevărul: să ne exprimăm fiecare în organizații și să decidem ce poziție avem.

Eu propun ca organizațiile să transmită pozițiile lor la Secretariatul General și apoi să le facem publice”, a spus Gabriela Firea, în Comitetului Executiv.

Totodată  susține că Sorin Grindeanu știa că va fi evaluat de când a preluat mandatul. ”Când a fost nominalizat, s-a spus foarte clar că se va face o evaluare serioasă, periodică, iar cei care nu corespund vor pleca acasă”.

De asemenea, vicepreședintele Senatului Claudiu Manda a spus că ”se impune excluderea din partid și trebuie să grăbim o moțiune de cenzură. Omul nu are caracter și ne-a dovedit-o.

”După ziua de ieri, lucrurile sunt foarte clare. După prezentarea analizei guvernării, intenția domnului Grindeanu a fost să nu rămână în CEX ca să ajungă la Guvern. Felul cum a distorsionat, cum a prezentat relația umană în primul rând pe care a avut este de neacceptat. Este obligatoriu să depunem moțiune de cenzură, pentru că este evident că avem un Guvern ilegitim”, a spus liderul PSD Maramureș, Gabriel Zetea.

Aceeași poziție a avut-o și Doina Pană: ”Trebuie să votăm excluderea din partid a domnului Grindeanu”.

De asemenea și senatorul PSD Dorel Căprar a spus că ”vă rog să supuneți la vot excluderea”.

Europarlamentarul Victor Negrescu a luat cuvântul și a cerut excluderea lui Sorin Grindeanu din partid. ”Trebuie să votăm excluderea. Nu trebuie să se mai întâmple ce s-a întâmplat azi, când un lider al unui land german îl felicită”.

Ioan Dârzu, președintele PSD Alba: ”Daca nu se intampla acum, ci se mergea pana in toamna, lucrurile erau mult mai grave. Important este sa implementam Programul de guvernare. Este important ca cei care vor fi desemnati de acum inainte sa inteleaga ca trebuie sa isi puna experienta in slujba partidului si a romanilor, nu impotriva lor. Excluderea e cea mai bună variantă în acest caz!”

Marian Oprișan, președintele PSD Vrancea: ”Grindeanu trebuie exclus pentru că isi aroga o functie care i-a fost retrasa. Nu mai poate reprezenta PSD in acest caz.”

Liviu Dragnea, președintele PSD: ”Chiar dacă unii dintre ministri nu au state vechi in partid, au inteles situatia limita. Ceea ce au facut ministrii ieri a demonstrat ca au caracter si verticalitate, si ca au inteles  ca s-au aflat in aceste functii datorita partidului. Asa este corect acum. Cel mai rau in viata e sa ramai singur, si sa te lasi folosit de noi prieteni. Asa zisi prieteni. Nu m-am gandit ca evaluarea va starni atatea patimi. Insa daca nu faceam evaluarea, lucrurile ramaneau asa cum erau, nu ne daceam seama de gravitatea situatiei. Sorin Grindeanu jura ca Programul de guvernare era ca si copilul lui. Insa in toamna, cand am fi ajuns la miza adevarata care a dus la aceasta situatie: destructurarea PSD, nu am mai fi avut ce sa facem. Oamenii care ne-au votat ne-ar fi reprosat ca am mintit, ca am venit cu un program care nu poate fi indeplinit, ca le am inselat asteptarile.

Nu am dorit sa discutam cu patima, asa cum v am spus si ieri, tocmai pentru a putea judeca si gasi cele mai bune solutii pentru tara. Nu avem acum multe variante. Dupa prestatia lui Grindeanu de aseara, s-a vazut clar ca era un plan bine gandit de ceva vreme. Am sperat ca va demisiona macar in ultimul moment. Singura solutie e motiunea de cenzura.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.