Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE - Liviu Dragnea scapă hățurile gărzii pretoriene: se naște un nou front de duri în interiorul PSD

Inquam Photos/ Octav Ganea
Liviu Dragnea

Liderul PSD, Liviu Dragnea, navighează din nou pe ape tulburi în interiorul PSD, iar această dată opoziția vine din partea greilor din ”garda pretoriană”, care i-au securizat scaunul și poziția, în timpul tentativelor de puci conduse de Gabriela Firea, Paul Stănescu și Marian Neacșu.

Citește și: SURSE - Olguța Vasilescu a refuzat în PSD fotoliul de europarlamentar. Unde se 'refugiază' fostul ministru

Portavocea noului front anti-Dragnea din PSD este Marian Oprișan, cel care în Comitetul Executiv l-a acuzat pe Liviu Dragnea că se crede ”stăpânul PSD”.

Surse participante la ședință ne-au explicat contextul în care Oprișan a făcut aceste acuzații. Liderul PSD Vrancea face parte dintre cei care doreau o luptă pe viață și pe moarte cu Klaus Iohannis și a cerut în mai multe rânduri să se meargă chiar până la suspendarea președintelui.

Această facțiune s-a bazat pe Liviu Dragnea că va merge până în pânzele albe pentru a o susține pe Lia Olguța Vasilescu, în războiul cu Iohannis. Când a văzut că Liviu Dragnea nu a făcut acest lucru, Oprișan a pornit discuția în Comitetul Executiv. Conform surselor noastre, Oprișan l-a acuzat pe Liviu Dragnea că a plătit articole în presă pentru a-i ataca pe Lia Olguța Vasilescu și Claudiu Manda pe subiectul casei recent achiziționate în Craiova.

În CEX, Dragnea i-a întrebat pe Olguța Vasilescu și Claudiu Manda dacă și ei cred că el a plătit presa pentru a-i demoniza. Cei doi s-ar fi abținut de la orice comentariu, semn că erau în acord cu ceea ce spunea Marian Oprișan.

Surse din PSD susțin că, în acest moment, s-a creat impresia că Liviu Dragnea, de fapt, prin mutarea Olguței Vasilescu de la Ministerul Muncii la Ministerul Transporturilor a dorit ca în final aceasta să fie eliminată din Guvern. Acuzația este susținută de evoluția ulterioară a scandalului, pentru că Liviu Dragnea a cedat în fața lui Klaus Iohannis, iar informațiile noastre arată că Olguța Vasilescu a fost forțată să se retragă, nu s-a retras de bună voie.

În tot acest tablou al discuției din Comitetul Executiv, Marian Oprișan a reamintit faptul că PSD ar trebui să organizeze Congres de alegeri în acest an, dar Liviu Dragnea a surprins pe toată lumea. La afirmațiile lui Oprișan, liderul PSD ar fi spus ”Dar poate nu mai doresc încă un mandat”.

Situația este una tensionată în cadrul PSD, iar discuțiile din acest Comitet Executiv vor escalada pe măsură ce ne vom apropia de alegerile europarlamentare. Liviu Dragnea va avea mari dificultăți în a alcătui lista pentru că se poate confrunta cu o revoltă în toată regula, de această dată din partea oamenilor care îi asigurau ”garda pretoriană”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.