Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE - Agenția Standard & Poor's SCADE ratingul de țară al României: AGITAȚIE mare la Guvern

În cursul zilei de ieri a ajuns, la Guvern, o veste care pică ca un trăsnet. Conform surselor noastre, vineri, agenția de rating Standard & Poor's (S&P) va schimba ratingul de țară al României, iar perpectiva va fi una negativă.

Citește și: Înregistrare BOMBĂ cu viceprimarul Capitalei, despre incidentele din 10 august: 'Te fac de râs, să termin, să scap țara de niște nenorociți' (AUDIO)

Conform surselor guvernamentale, în raportul Standard & Poor's (S&P) se va schimba perpectiva României. În prezent, țara noastră are BBB minus/A-3 (stabil), dar după raportul agenției ratingul va deveni BBB minus/A-3 (negativ).

Agenția avertiza încă din 2018 că ar putea revizui în scădere calificativul României dacă va considera că schimbările politice ar putea duce la o creştere semnificativă a deficitelor guvernamentale, a datoriei şi a costurilor de împrumut.

Mai mult, S&P ar putea lua în considerare o acţiune negativă de rating dacă reapar dezechilibrele externe, în particular dacă incertitudinile politice duc la intrări de investiţii directe externe (FDI) mai scăzute, ceea ce implică faptul că adâncirea contului de cont curent al ţării va fi finanţat în mare măsură prin datorii.

Ratingul de țară este deosebit de important pentru investitori. În funcție de acesta, investitorii decid dacă vin într-o țară să investească sau nu.

Decizia agenției de rating vine la scurt timp după avertimentele repetate ale Comisiei Europene, prin care se arată că politicile guvernamentale ale României împing țara într-o zonă de risc, iar previziunile Guvernului sunt prea optimiste.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.