Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE Apar complicații pe dreapta: Nicușor Dan încurcă jocurile pentru Primăria Capitalei

adevarul.ro
nicusor dan

Înscrierea lui Nicușor Dan în cursa din USR pentru candidatura la Primăria Capitalei a deschis ușa pentru aranjamente de culise în PNL, USR și PLUS.

PNL se află într-o situație delicată în București: partidul a câștigat alegerile europarlamentare la nivel național, dar liberalii au avut probleme serioase. Când au schimbat toți șefii de sectoare au rămas fără chei de la sedii, de exemplu, și au fost nevoiți să refacă organizațiile din Capitală aproape de la zero, spun surse liberale.

În alianța USR-PLUS deja există asperități între parteneri. Dan Barna (USR) e candidat la prezidențiale, iar PLUS vrea să-l impună pe Vlad Voiculescu candidat în Capitală. Vestea revenirii lui Nicușor Dan în tabăra USR nu le-a picat bine celor din PLUS, zic surse din alianță, pentru că fondatorul partidului se bucură de o notorietate net superioară în Capitală față de Vlad Voiculescu. Mai există și în USR o grupare ale cărei jocuri Nicușor Dan le-a încurcat prin dorința de candidatură, mai zic surse din alianță.

O altă complicație este că PNL nu are momentan un candidat bătut în cuie. În partid se discută de Rareș Bogdan, Violeta Alexandru și Ciprian Ciucu ca posibile variante, spun surse din partid. Problema aici este că la alegeri într-un singur tur, dacă PNL aliniază la start propriul candidat atunci electoratul de dreapta se sparge și apare riscul să câștige candidatul PSD. Liberalii spun că se așteaptă ca Firea să intre în cursă pentru al doilea mandat.

O variantă de lucru avansată în tabăra USR-PLUS este să se meargă pe 'metoda Stolojan': PNL să anunțe candidat propriu și să se retragă pe ultima sută de metri pentru a-l susține pe Nicușor Dan. Rămâne de văzut dacă liberalii ar accepta așa ceva.

Momentan partidele de dreapta nu sunt însă cu gândul la Primăria Capitalei și își canalizează toate forțele pentru alegerile prezidențiale.

Inițial Nicușor Dan a negociat cu PNL: liberalii i-au cerut să se înscrie în partid ca să fie candidatul lor și să rupă din voturile USR-PLUS. Nicușor Dan a declinat oferta și a vrut să meargă independent susținut de PNL și eventual și de USR-PLUS.

Citește și: SURSE Operațiunea 'Farmacia' la moțiunea de cenzură .

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.