Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Surse: Asalt PSD-PNL în Parlament. Ziua marilor schimbări

cal sah

În decurs de câteva ore, noua super-majoritate din Parlament formată din PNL + PSD + UDMR + minorități (circa 70% din mandate) va trece marți la instalarea unor noi președinți ai Camerei Deputaților și Senatului, au declarat luni seară surse parlamentare pentru ȘTIRIPESURSE.RO.

Biroul Permanent al Senatului va fi convocat marți dimineață pentru inițiarea procedurii de revocare a Ancăi Dragu (USR) din funcția de președinte al Senatului. Va urma un plen de demitere a lui Dragu înainte de prânz și va fi ales al doilea om în stat liderul PNL, Florin Cîțu. Liberalii nu au mai ocupat șefia Senatului de 7 ani, ultimul lider PNL al Senatului fiind Crin Antonescu.

În paralel, în cursul dimineții de joi, se va da vot la Camera Deputaților pentru ca Marcel Ciolacu, liderul PSD, să preia conducerea forului parlamentar. Social-democrații revin astfel după doi ani la șefia Camerei.

Cu președinți plini la ambele camere ale Parlamentului, premierul desemnat Nicolae Ciucă va depune lista de miniștri PNL - PSD - UDMR precum și programul de guvernare. Miercuri urmează audierile miniștrilor și joi votul de învestitură în Parlament.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.