Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE - Bătălie dură în PNL pentru Ministerul de Finanțe. Cum vor taberele Cîțu și Orban să-și impună favoritul

Inquam Photos / Octav Ganea
orban citu

Susținătorii lui Florin Cîțu și Ludovic Orban și-au creionat planurile pentru impunerea unui nou ministru de Finanțe, au relatat surse din partid pentru ȘTIRIPESURSE.RO.

Premierul Florin Cîțu nu vrea să discute cu Ludovic Orban despre numele viitorului ministru de Finanțe și cel mai probabil după 22 august șeful Guvernului va preda interimatul unui alt ministru liberal, spun sursele citate.

În tabăra adversă, liderul PNL Ludovic Orban vrea să convoace o ședință a conducerii partidului în care să propună el un nume pentru ministerul de Finanțe. Singura necunoscută este dacă liderul PNL mai poate aduna o majoritate. Circulă zvonuri că susținătorii lui Florin Cîțu ar vrea să boicoteze o asemenea ședință.

Cei din tabăra lui Cîțu au un plan B. Să vină într-o ședință convocată de Orban cu o propunere-surpriză pentru Ministerul de Finanțe, precum Lucian Heiuș sau Bogdan Huțucă, cu care premierul s-ar afla în negocieri. Dacă discuțiile vor merge în direcția dorită de Cîțu, liberalii care îl susțin pe acesta ar putea alege să își impună omul în ședința conducerii PNL.

Dacă niciuna dintre tabere nu-și va putea impune planul, atunci numirea unui titular la Finanțe s-ar putea prelungi după Congresul PNL din septembrie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.