Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE - BEM a decis că ferestrele Oficiului Electoral Sector 1 vor fi decolantate. Centralizarea voturilor ar putea fi urmărită de trecători

vot alegeri sondaj

Biroul Electoral Municipal București a admis, sâmbătă, o sesizare împotriva deciziei Oficiului Electoral al Sectorului 1 de a colanta geamurile și ușile noului sediu, astfel că întreaga activitate a oficiului, printre care centralizarea rezultatelor votării la alegerile parlamentare, ar putea fi urmărită de către trecători, au declarat surse politice pentru ȘTIRIPESURSE.RO.

În urma scandalului public legat de desfășurarea procesului electoral în Sectorul 1 la alegerile locale din septembrie, Primăria Sectorului 1 a mutat Oficiul Electoral al Sectorului 1 într-un nou sediu, în Piața Amzei, într-un spațiu aflat la vedere, cu ferestre transparente, astfel încât trecătorii să poată să observe activitatea membrilor Oficiului.

Noul sediu a fost amplasat la parterul unei clădiri, în locul unui fost magazin care are vitrine largi, spun sursele citate.

Pe 18 noiembrie, Oficiului Electoral al Sectorului 1 a decis să colanteze suprafețele transparente ale geamurilor și ușilor sediului. În motivarea deciziei s-a indicat nevoia de protecție a datelor cu caracter personal și de asigurare a confidențialității anumitor date.

Biroul Electoral Municipal București a admis, sâmbătă, o sesizare împotriva măsurii de acoperire a geamurilor, astfel că ar trebui să se decolanteze ferestrele de la Oficiul Electoral al Sectorului 1, iar activitatea membrilor acestuia va putea fi observată, au declarat surse politice pentru ȘTIRIPESURSE.RO.

  • „Posibilitatea publicului de a vedea interiorul incintei unde se desfășoară această activitate nu este de natură a echivala cu o participare la ședințe a unor persoane din afara celor permise de lege. Confidențialitatea deliberărilor nu este astfel afectată, iar protecția datelor cu caracter personal poate fi asigurată prin măsuri și o manipulare a documentelor corespunzătoare, astfel cum se realizează în desfășurarea activității altor instituții publice sau persoane juridice de drept privat care asigură această protecție și își desfășoară activitatea într-un spațiu în mod similar transparent, la nivelul străzii”, se arată în decizie.

„Dispune înlăturarea materialului opac cu care au fost colantate suprafețele vitrate exterioare și ușile de acces în incinta sediului Oficiului Electoral Sector 1 – Municipiul București”, a mai decis BEM.

Potrivit legii, la nivelul fiecărui sector al Capitalei funcționează la alegeri câte un oficiu electoral, ca structură electorală intermediară între Biroul Electoral de Circumscripție al Municipiului București și birourile electorale ale secțiilor de votare din sectorul respectiv.

Oficiile electorale realizează, printre altele, centralizarea rezultatelor votării.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.