Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE Big Brother pe poliția din Timișoara - Echipaje Frontex, TRIMISE să SUPRAVEGHEZE ca migranții să nu fie maltratrați

frontex

Poliția din Timișoara e supravegheată de echipaje Frontex, care se asigură că oamenii legii de aici nu comit abuzuri asupra migranților. Informația a ajuns în posesia noastră pe surse, care spun că agenții de poliție au fost informați că de acum înainte patrulările dar și intervențiile lor vor fi supravegheate de cei de la Frontex, care în mod normal ar trebui să păzească frontiera.

Cel mai probabil decizia vine după ce migranții din Timișoara au comis o crimă și au rănit grav un afgan, iar până acum autorul atacului nu a fost prins. Criminalul a fost dat în urmărire internațională, iar IPJ a decis ca zona gării de nord, unde a avut loc crima, să fie tratată ca zonă specială. Oamenii legii patrulează pe acolo cu efective sporite și fac verificări pentru ca migranții să nu aibă asupra lor arme albe.

Frontex, Agenția Europeană pentru Poliția de Frontieră și Garda de Coastă, a fost înființată în 2004 cu scopul de a sprijini statele membre ale UE și țările asociate spațiului Schengen în protejarea frontierelor externe ale spațiului de liberă circulație al UE. În calitate de agenție a Uniunii Europene, Frontex este finanțată din bugetul UE, precum și din contribuțiile țărilor asociate spațiului Schengen. Până în 2020, personalul agenției va număra aproximativ 1 000 de membri, aproape un sfert dintre aceștia fiind detașați din statele membre și urmând să revină la locurile de muncă din țările lor după încheierea mandatului la Frontex.

În 2016, agenția s-a extins și a evoluat, devenind Agenția Europeană pentru Poliția de Frontieră și Garda de Coastă, iar rolul său s-a lărgit de la controlul migrației la gestionarea frontierelor, ceea ce i-a conferit responsabilități tot mai mari în ceea ce privește combaterea criminalității transfrontaliere. În prezent, Frontex este recunoscută ca fiind unul dintre stâlpii pe care este construit spațiul de libertate, securitate și justiție al Uniunii Europene. De asemenea, în domeniul său de activitate au intrat în mod oficial activitățile de căutare și salvare, pe care agenția le desfășoară ori de câte ori apar astfel de situații în contextul supravegherii frontierelor maritime.

Frontex este o agenție operațională care desfășoară pe tot cuprinsul UE, în orice moment, peste 1 500 de ofițeri din statele membre. Pentru a-și crește capacitatea de urmărire a situațiilor noi cu evoluție rapidă, centrul de situație al Frontex, cu atribuții de monitorizare a frontierelor externe, operează în prezent 24 de ore pe zi, șapte zile pe săptămână.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.