Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE - BLOCAJ în coaliție pe certificatul verde: PSD și PNL nu se înțeleg

Twitter
certificat verde

Certificatul verde și modul în care acesta va produce efecte generează un blocaj total la nivelul coaliției de guvernare. Liderii coaliției au avut, aseară, o întâlnire cu președintele Klaus Iohannis, iar din acest punct totul s-a schimbat.

Înaintea întâlnirii cu Iohannis, coaliția de guvernare convenise asupra unui proiect și urma doar să fie stabilită modalitatea prin care acesta intră în vigoare: asumare de răspundere sau lege trecută prin Parlament. După întâlnire, totul s-a dat peste cap și acum se invocă ”motive de neconstituționalitate”, dar este mai degrabă vorba despre asperități politice.

Deocamdată, nu s-a ajuns la nicio soluție care să îndeplinească toate exigențele, atât politice, cât și constituționale, iar juriștii celor două partide se întâlnesc și azi, dar și după Crăciun pentru a căuta soluții.

Cei de la PSD nu-și doresc o schimbare totală a proiectului actual, ci doar rezolvarea problemelor de constituționalitate, în timp ce PNL ar vrea rescrierea întregului proiect.

Cel mai probabil, între Crăciun și Revelion se va discuta exclusiv pe tema certificatului verde și este posibil să avem chiar și un vot în Parlament.

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, explica faptul că este nevoie să avem adoptat acest proiect până la finalul anului 2021, asta pentru, de la jumătatea lunii ianuarie, se așteaptă la o creștere a numărului de cazuri de Covid-19.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.