Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE - Când va avea loc Congresul ALDE: Tăriceanu bate cu pumnul în masă

Incomod Media
tariceanu constantin

Tensiunile din interiorul ALDE sunt pe cale de a fi stinse, pentru că aripa lui Călin Popescu Tăriceanu a luat un avans considerabil în lupta cu aripa lui Daniel Constantin.

Citește și: Lovitură decisivă în războiul pentru putere din ALDE. Ultima mutare a lui Tăriceanu

Un prim război câștigat de oamenii lui Tăriceanu îl reprezintă pașii până la Congres. În primă fază, ALDE și-a convocat Delegația Permanentă a partidului, pentru duminică, 19 martie.

În cadrul acestui for va fi stabilită data Congresului ALDE, iar Tăriceanu are majoritate pentru a-și impune voința. Propunerea cu care aripa Tăriceanu va merge în Delegația Permanentă este ca data Congresului ALDE să fie 22-23 aprilie, imediat după Paște. În prima zi de Congres se vor opera modificările la statutul ALDE, cea mai importantă fiind trecerea la conducerea unică a partidului, iar în a doua zi de Congres va fi ales noul președinte al partidului, marele favorit fiind Călin Popescu Tăriceanu.

Aripa lui Daniel Constantin ar vrea un Congres organizat fie în vară, fie amânat pentru la toamnă, pentru că ar dori să vadă cum se clarifică lucrurile și la PNL.

În acest moment, Călin Popescu Tăriceanu are de partea lui 32 de organizații județene ale ALDE și se pare că anumiți lideri ai fostului PC dezertează din tabăra lui Daniel Constantin pentru a trece de partea lui Călin Popescu Tăriceanu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.