Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE - Coaliția a stabilit STRATEGIA: pionul scos la înaintare în războiul cu Iohannis

strategie

Președintele Klaus Iohannis este așteptat să facă marele anunț privitor la decizia de revocare sau menținere în funcție a Laurei Codruța Kovesi. Iohannis a precizat că va anunța decizia sa după Paște, iar cei din coaliția de guvernare se pregătesc deja pentru scenariul în care de la Cotroceni vor primi un refuz.

Citește și: Viorica Dăncilă își subordonează DIRECT Institutul Național de Statistică, după ce a devenit incomod/DOCUMENT

Liderii PSD se vor reuni, luni, în cadrul unui Comitet Executiv în care vor adopta o decizie politică în acest război. Surse politice convergente ne-au precizat că nici Liviu Dragnea și nici Călin Popescu Tăriceanu nu vor să se implice direct în acest război, prin funcțiile pe care le dețin, de președinți ai Camerelor.

Pionul ales să intre în această bătălie este premierul Viorica Dăncilă. Sursele noastre arată că premierul va sesiza CCR pentru un conflict juridic între instituțiile statului, iar problema revocării Laurei Codruța Kovesi va ajunge să fie tranșată de către judecătorii Curții Constituționale.

În joc va intra și Tudorel Toader, el fiind cel care va pleda cauza Guvernului în fața Curții Constituționale. Sursele noastre susțin că tocmai din acest motiv, Tudorel Toader a folosit în cererea de revocare o mulțime de decizii ale CCR, pentru a-i pune pe foștii săi colegi în fața faptului împlinit.

Premierul Viorica Dăncilă a lăsat de înțeles și public că aceasta va fi calea de urmat, în războiul revocării Laurei Codruța Kovesi.

”N-am ezitat niciodată să-mi asum responsabilitatea, dar legat de acest aspect vreau să văd în primul rând ce va face președintele, dar vreau să subliniez: îl voi susține pe ministrul Justiției. Vreau să văd ce decizie va lua președintele, dar, repet, îl voi susține pe ministrul Justiției”, a declarat Viorica Dăncilă, la Antena 3.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.