Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Surse: Coaliția a decis reducerea accizei la carburant

benzina, motorina, combustibil

Coaliția de guvernare a decis, marți, să reducă acciza la carburant, spun surse politice. Scopul este scăderea prețului la pompă pentru combustibil, costuri care se reflectă și în prețul alimentelor.

O variantă discutată este ca reducerea accizei la carburanți să fie pe perioadă limitată, dar cel puțin 3 luni de zile. Ministrul Finanțelor urmează să facă analize de impact. Reducerea accizei ar urma să fie intre în vigoare începând cu luna aprilie.

Pe de altă parte, există disensiuni în coaliție cu privire la vouchere și alte forme de compensare pentru facturile la energie, au adăugat sursele citate.

Una din propuneri a fost ca actuala schemă de ajutor pentru populație să fie prelungită încă o lună de zile, după care să se treacă la reglementarea prețurilor la energie pentru 6 luni, cu posibilitatea de prelungirea cu încă 6 luni.

Liderul PSD Marcel Ciolacu a spus luni că susține reducerea la jumătate a accizei la carburanți. Liderul PNL Florin Cîțu a afirmat că este de acord cu o reducere a accizei pentru carburanţi, dar experţii trebuie să precizeze dacă o astfel de măsură se va materializa într-un preţ mai mic la pompă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.