Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Surse | Coaliția a stabilit calendarul și modalitatea de adoptare a noilor legi ale educației

ligia deca

Liderii coaliției au stabilit, în ședința de marți, 10 ianuarie, calendarul adoptării noilor legi ale educației. Potrivit unor surse politice, nu s-a ajuns la un acord cu privire la propunerea UDMR de adoptare prin angajarea răspunderii Guvernului, așa că proiectele vor parcurge procedura legislativă normală în Parlament.

Potrivit surselor din coaliție, experții din partide vor lucra alături de Ministerul Educației pentru a finaliza proiectele până la 1 februarie. Proiectele ar urma să fie adoptată de Guvern, ca titular al dreptului de inițiativă legislativă, până la 15 februarie. Ulterior, Parlamentul ar urma să dezbată și să voteze proiectele, în cele două camere, până în 15 martie.

Promulgarea legilor Educaţiei este jalon în PNRR pentru trimestul trei din 2023. Legiferarea unitară din prezent va fi înlocuită cu o lege pentru învățământul universitar și una pentru învățământul preuniversitar.

Inițial, termenul de 31 octombrie sau „finalul lunii octombrie” a fost trasat de premierul Ciucă la preluarea mandatului actualului ministru Ligia Deca.  „Legile Educației vor fi repuse în transparență după dezbaterea publică, în cel mai scurt timp, după sărbătorile de iarnă. Cred că este mai bine ca discuția să fie purtată într-o perioadă de activitate inclusiv școlară”, a declarat Ligia Deca, la mijlocul lunii decembrie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.