Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE - Coaliția își ia o perioadă de 'respiro' cu SIIJ. Jocurile de culise din PNL

123rf.com
variante

Trimiterea în judecată a magistraților doar cu încuviințarea CSM a devenit subiect de discuții aprinse în PNL, în partid fiind vehiculte mai multe variante de lucru.

Coaliția de guvernare nu se mai grăbește foarte mult cu adoptarea legii de desființare a SIIJ prin „compromisul” filtrului la trimiterea în judecată a procurorilor și judecătorilor, spun surse liberale pentru ȘTIRIPESURSE.RO.

Dacă la Camera Deputaților proiectul va fi adoptat fără probleme, la Senat există emoții. Senatori PNL ar fi avertizat conducerea partidului că proiectul riscă să pice la Senat dacă rămâne amendamentul legat de trimiterea în judecată a magistraților. De asemenea, mai mulți liberali ar fi susținut necesitatea unor rediscutări a proiectului. Dar liderii centrali PNL au cerut parlamentarilor liberali să nu încerce modificarea amendamentului.

Pe de altă parte, sunt voci în PNL care susțin că Ludovic Orban ar miza tocmai pe faptul că proiectul nu va trece de verificările CCR și în acest fel pretențiile UDMR ar putea potolite cu o decizie a judecătorilor constituționali. În acest scenariu, proiectul de desființare a SIIJ se va întoarce la Parlament și Secția Specială ar putea să mai funcționeze până la toamnă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.