Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE - Consecințele alianței ALDE-Pro România: Tăriceanu și Ponta forțează ruperea de PSD

Surse politice au declarat că intrarea într-o alianță a ALDE cu Pro Romania va conduce automat la o rupere a alianței cu PSD. Victor Ponta a pus o condiție clară ALDE, pentru formarea unei alianțe: ieșirea de la guvernare.

Citește și: ALERTĂ - Tăriceanu anunță că s-a SEMNAT alianță între ALDE și Pro România

Sursele noastre susțin că ALDE va forța ieșirea de la guvernare și tema folosită va fi rectificarea bugetară. De altfel, purtătorul de cuvânt ALDE, Varujan Vosganian, a dat o declarație din care se înțelege totul în clar: ”Rectificarea bugetară este, deocamdată, în faza de proiect şi discuţiile din cadrul coaliţiei nu sunt încă finalizate. ALDE solicită măsuri eficiente în ce priveşte managementul fondurilor europene şi promovarea investiţiilor, precum şi susţinerea politicilor publice potrivit angajamentelor programului de guvernare", a scris marţi Vosganian pe pagina sa de Facebook.

Din declarația lui Vosganian se înțelege că ALDE nu este de acord exact cu zona din care PSD a decis să taie la rectificarea bugetară. Dacă cele două partide nu vor ajunge la un consens, atunci există riscul real de rupere a coaliției.

Călin Popescu Tăriceanu a anunțat, miercuri, că ALDE va avea o alianță politică cu Pro România, partidul condus de Victor Ponta. El a afirmat că alianța va fi a treia forță parlamentară, după PSD și PNL.

Ulterior, Victor Ponta a scris pe Facebook: "Pe 22 Iulie am spus “daca Alde iese de la guvernare suntem dispusi sa discutam un proiect politic comun” ! Azi am progresat foarte mult in acest sens! Nu am luat decizii - dar am discutat si progresat! Cand mai multi oameni se aseaza la masa cu intentii bune - sunt sanse mai mari de succes! Este o nevoie uriasa de schimbare a modului de guvernare a tarii / un “RESET” total al administratiei publice si al directiei economice! Trebuie sa gasim solutii si oameni capabili sa le aplice!".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.