Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE - Cum explică PSD „trădarea” unor baroni PNL

ACL 3

Dintre rezultatele slabe obţinute de PNL în câteva judeţe, două au fost de-a dreptul surprinzătoare: în Hunedoara şi Caraş-Severin. Judeţele sunt conduse de doi lideri cu experienţă în lupta contra PSD (Mircea Moloţ şi Sorin Frunzăverde) şi sunt înconjurate de alte fiefuri ale dreptei. Cei doi lideri judeţeni au fost rapid trecuţi în tabăra trădătorilor de unii colegi liberali. În schimb, social-democraţii au propria variantă asupra felul în care s-a desfăşurat votul în turul I, în Regiunea de Vest.

Conform unor surse din PSD, în tabăra ACL s-au plătit poliţe între diverşi lideri, iar diferenţele dintre judeţe învecinate sunt artificiale. Peste 43.000 de votanţi s-au regăsit pe listele suplimentare în judeţul Timiş, judeţ în care Iohannis a câştigat detaşat. În urma analizării listelor, social-democraţii au ajuns la concluzia că în multe localităţi s-au înregistrat votanţi din judeţele vecine, Hunedoara şi Caraş-Severin. Astfel, liderii PSD şi-au formulat propriile teorii asupra victoriilor din judeţele conduse de Moloţ şi Frunzăverde şi a înfrângerii categorice de pe teritoriul lui Nicolae Robu.

Astfel, social-democraţii sunt de părere că mii de votanţi au fost aduşi din judeţul Hunedoara să voteze în Timiş. Responsabil de întreaga acţiune ar fi fost senatorul Ben-Oni Ardelean, care ar fi avut ocazia să-şi ia revanşa faţă de Mircea Moloţ. Ardelean, deşi din Hunedoara, a ajuns în 2012 să candideze în oraşul în care este primar Nicolae Robu, fiind refuzat de Moloţ. Dacă hunedorenii care au votat pe liste suplimentare în Timiş şi-ar fi exprimat opţiunea în localităţile de domiciliu, altul ar fi fost scorul în patria lui Mircea Moloţ.

O situaţie asemănătoare s-ar fi înregistrat şi în judeţul Caraş-Severin, susţin surse din PSD. În Banatul de munte, însuşi liderul judeţean PNL, Marcel Vela, ar fi trimis oamenii să voteze în Timiş. Toată poveste ar avea la bază neînţelegerile dintre Vela şi Frunzăverde.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.