Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE - Cum se tranșează războiul dintre Dragnea și Tudose: miza reală a Comitetului Executiv

Inquam Photos / George Calin
dragnea tudose

Liderii PSD se reunesc într-o ședință a Comitetului Executiv, o ședință care se anunță foarte importantă, în perspectiva relațiilor viitoare din interiorul partidului. Nu puțini sunt cei din PSD care susțin că în urma acestei ședințe s-ar putea schimba raporturile de putere în interiorul PSD, iar Mihai Tudose să preia frâiele partidului.

Citește și: Liviu Dragnea cedează puțin și pierde mult / ANALIZĂ

Citește și: Codrin Ștefănescu, ORDIN pentru Liviu Dragnea și Mihai Tudose: 'Mă, băieți, băgați-vă mințile în cap, noi de aici nu plecăm'

Discuția centrală se va purta în jurul miniștrilor pe care Mihai Tudose îi vrea remaniați. Pentru că există o decizie a partidului de susținere pentru Sevil Shhaideh și Rovana Plumb, surse din PSD ne-au precizat că acestea vor alege calea demisiei. Așadar, o victorie pe jumătate pentru Mihai Tudose, care va elimina miniștrii vizați de către DNA din Guvern și va face pe plac Bruxelles-ului, dar acestea vor încerca să lase impresia că fac acest pas pentru a nu afecta imaginea partidului și pe Liviu Dragnea.

În ceea ce îl privește pe Viorel Ilie, ministrul susținut de ALDE și vânat de DNA, lucrurile sunt ceva mai complicate. Tudose îl dorește plecat, dar ALDE s-a proptit pe picioarele din spate. Viorel Ilie a spus public că va renunța la funcție, dacă îi va solicita partidul, însă surse din ALDE ne-au precizat că Tăriceanu nu intenționează să cedeze și nu-l va lăsa pe omul său să demisioneze.

De asemenea, Mihai Tudose mai dorește încă două remanieri. Abia aici încep jocurile care vor decide raporturile de putere în interiorul PSD. Unul dintre cei vizați de remaniere este ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, care are susținerea lui Liviu Dragnea pentru a continua în Guvern. Problema pentru Liviu Dragnea este că Mihai Tudose i-a adus de partea sa pe ”baronii din sud” ai PSD, în frunte cu președintele executiv al partidului, Niculae Bădălău, iar aceștia nu numai că au fost de acord cu remanierea penalilor, dar insistă ca din Guvern să plece și alți miniștri doriți de Tudose, inclusiv Răzvan Cuc.

Va fi o înfruntare între noile tabere din partid. Liviu Dragnea și aliații săi, împotriva lui Mihai Tudose și a ”baronilor din sud”. Deocamdată, la nivel de percepție publică, Mihai Tudose câștigă războiul cu Liviu Dragnea, însă liderul PSD are resurse și chiar dacă va pierde prima bătălie, adică își va pierde oameni de încredere din Guvern, în frunte cu Sevil Shhaideh, are forța de a reveni și rămâne de văzut cine vor fi următorii miniștri. Dacă Tudose își va impune apropiații, atunci îi va tăia lui Liviu Dragnea accesul la fondurile către teritoriu. În schimb, dacă Liviu Dragnea își va impune oamenii în Guvern, atunci pentru Tudose este doar o victorie de etapă.

Înfruntarea din Comitetul Executiv de astăzi va lămuri multe lucruri în ceea ce privește conducerea Guvernului și a PSD, dar și modul în care se vor raporta liderii din teritoriu la cei doi poli de putere, Liviu Dragnea și Mihai Tudose.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.