Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE - Cum va împărți coaliția 'prada' de la TVR și Radio

library.com
negocieri

Coaliția de guvernare a discutat, luni, despre schimbarea legilor de funcţionare ale televiziunii și radioului de stat, astfel încât să apară mai multe funcții de conducere (preşedinte şi director general), pe lângă membrii din Consiliile de administraţie. Urmează ca un grup de lucru comun să vină cu proiectul de lege.

Înmulțirea funcțiilor din conducerile TVR și SRTV vine după ce partidele din coaliție nu s-au înțeles pe împărțirea posturilor. Mai multe funcții de șefi înseamnă că împărțeala politică va mulțumi cât mai mulți actori din coaliție.

O variantă de lucru discutată în coaliție susținută de USR este împărțirea tuturor funcțiilor pe algoritm parlamentar, ceea ce ar înseamna ca și PSD să primească funcții la împărțeală. PNL nu ar fi de acord cu această variantă.

O altă variantă propusă de Ludovic Orban este ca șefii Consiliilor de Administrație ale SRR și SRTV să fie împărțiți politic, în timp ce posturile executive să fie alocate prin concurs.

O a treia variantă este împărțirea politică a șefilor CA-urilor, iar șefii executivi să fie propuși de Consiliile de Administrație. Din discuțiile din coaliție aceasta ar fi soluția preferată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.