Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum vor juca minoritățile naționale la moțiunea de cenzură PSD + UDMR

pambuccian orban

Liderul grupului minoritatilor nationale din Camera Deputatilor, Varujan Pambuccian, a declarat pentru STIRIPESURSE.RO ca isi va consulta azi colegii despre calea de urmat la motiunea de cenzură. Dacă toti deputatii minoritatilor sunt de acord cu aceeasi varianta, atunci grupul va face un anunt in sensul in care voteaza sau nu voteaza motiunea de cenzura. E suficient ca un un singur deputat din cei 17 ai minoritatilor nationale sa aiba alta parere fata de restul colegilor si grupul nu-si va anunta preferinta, iar votul lor va ramane secret.

„Nu ne-a cautat niciun partid pana acum pe aceasta tema”, a indicat Varujan Pambuccian. Intrebat ce parere are despre actuala situatie si cum va vota el, deputatul a spus ca nu vrea sa se pronunte inainte sa-si consulte colegii pentru ca nu doreste sa ii influenteze in niciun fel prin declaratii publice.

Pe de alta parte, surse din grupul minoritatilor au declarat pentru STIRIPESURSE.RO ca „cel mai probabil nu vom intra in acest joc” al motiunii de cenzura si nu vor vota pentru demiterea Guvernului Ludovic Orban. '

Cei mai multi deputati ai minoritatilor nationale au votat la motiunea de cenzura care a demis guvernul Viorica Dancila (PSD).

Cei 17 deputati ai minoritatilor au votat apoi învestirea noului guvern Ludovic Orban (PNL).

Guvernul își va angaja răspunderea în Parlament, miercuri, pe proiectul de lege privind alegerea primarilor in doua tururi de scrutin. PSD si UDMR vor depune ulterior o motiune de cenzura.

PSD are șanse bune să răstoarne guvernul Ludovic Orban. Întrebarea este dacă vrea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.