Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE - De ce își comandă Tăriceanu sondaje interne: mizele din spatele cercetărilor sociologice

Inquam Photos / Octav Ganea
tariceanu

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, și-a informat colegii, în ședințele de partid, că intenționează să candideze la alegerile prezidențiale, dar că un anunț oficial nu va fi făcut în această perioadă, ne-au precizat surse din ALDE.

Citește și: SURSE - Jocul dublu al lui Tăriceanu, mănușă pentru Liviu Dragnea: asul din mâneca liderului PSD

Săptămâna trecută a fost dat publicității un sondaj, efectuat în județul Dolj, în care se arăta că Tăriceanu stă foarte bine la încredere, mult mai bine decât Liviu Dragnea. Aceasta a fost, însă, doar partea publică a sondajului pentru că, în culise, mizele au fost altele.

Sursele noastre susțin că Tăriceanu a dat ordin în ALDE pentru organizarea sondajelor ca să testeze temele mari pe care trebuie să își centreze discursul public. Din sondaje a rezultat că tema corupției nu mai este la fel de bine consumată de către români, asta pentru că toate scandalurile din justiție au produs o anumită saturație a electoratului.

În schimb, sondajele arată că una dintre temele mari de care este foarte preocupată populația este Sănătatea și starea spitalelor. De asemenea, o altă temă căreia populația îi acordă o foarte mare atenție este Educația și situația din școli.  O altă temă foarte importantă pentru electorat o constituie locurile de muncă și salariile.

Este de așteptat ca odată ce vor fi interpretate toate aceste date, Călin Popescu Tăriceanu să-și schimbe discursul public și temele pe care le abordează. Drept urmare, Tăriceanu și-ar putea construi un discurs de prezidențiabil care să-l facă favorit în tentativa de a deveni candidat unic al alianței.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.