Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Surse: De ce nu se rupe UNPR de PSD

oprea gabriel

UNPR a renunțat la separarea oficială de PSD însă lucrurile se pot schimba rapid dacă o cere interesul național.

Încă de anul trecut, UNPR-istii au vrut să iasă din grupurile parlamentare PSD și să funcționeze separat. La acea vreme, nimeni nu credea zvonurile potrivit cărora Gabriel Oprea va avea minim 50 de parlamentari. UNPR avea o prezență parlamentară redusă și oamenii săi vociferau în ședințele cu Gabriel Oprea că social-democrații îi ignoră și nu-i iau în serios. Astăzi, UNPR are 63 de senatori și deputați și lucrurile au început să se schimbe.

Partidul generalilor cu doctorate a primit în Parlament spații generoase să-și desfășoare activitatea separat de grupul PSD. Deputații și senatorii UNPR au primit fostele săli de grup ale PPDD, însă funcționează tot ca senatori în grupul PSD.

UNPR a fost la un pas să iasă și din grupul PSD și să funcționeze total independent de social-democrați. În lumina ultimelor evenimente, însă, o astfel de mutare ar fi inflamat peste măsură relația dintre cei doi aliați la guvernare. Cântecele de sirenă ale lui Oprea către Cotroceni, voturile în Parlament anti-PSD, amenintarile lui Liviu Dragnea cu ruperea Guvernului, au aruncat PSD și UNPR într-o relație mai tensionată ca oricând.

Ruperea de PSD în Parlament a fost anulată.

De la începutul sesiunii parlamentare au apărut noi controverse între aliații de stânga. Prin fuziunea UNPR-PPDD, senatorul Ioan Iovescu afiliat PSD a trecut automat la UNPR. PSD l-a mai pierdut și pe senatorul Marius Isaila care si-a anuntat inscrierea in grupul UNPR. Social-democrații i-au criticat și pe cei doi că s-au dus la Gabriel Oprea, insa principala nemultumire este la adresa UNPR. "De ce i-ați primit?", au fost apostrofați UNPR-iștii în Parlament.

Dacă UNPR se rupe simbolic de PSD în Parlament, atunci cele doua parttide vor alimenta zvonurile privind trădările în coaliție si va fi tot mai greu sa fie mentinuta alianta. UNPR inca sustine un Premier aflat in faza finala a unui dosar penal și asteapta negocierile cu PSD pentru o candidatura separata sau comuna la alegerilor din 2016.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.