DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

SURSE: Detalii revoltătoare din ancheta de la Universitatea Titu Maiorescu: Au promis că fac un spital şi şi-au construit un bloc de locuinţe

utm.ro
universitatea titu maiorescu

Paisprezece percheziţii au loc miercuri dimineaţă în Bucureşti şi în Ilfov, inclusiv la Universitatea Titu Maiorescu, la Primăria Capitalei şi la locuinţele unor persoane bănuite de delapidare, fals intelectual şi abuz în serviciu. Mai multe persoane, inclusiv din conducerea unităţii de învăţământ, sunt acuzate că au cumpărat apartamente la preţ preferenţial într-un bloc construit pe un teren concesionat de la Primăria Capitalei, teren pe care, conform contractului, ar fi trebuit construite un spital şi un cămin studenţesc. Terenul a fost concesionat unităţii de învăţământ în 2005, iar în 2019, la solicitarea universităţii, a fost pusă în discuţie vânzarea acestuia.

Surse din anchetă afirmă că Universitatea a concesionat de la Primărie un teren, pe care, conform contractului, sr fi urmat să fie construite un cămin şi un spital, însă contractul nu a fost respectat, iar un imobil a fost construit ca bloc de locuinţe. Mai multe persoane, inclusiv din conducerea universităţii, ar fi cumpărat apartamente în acest bloc, la preţuri preferenţiale. Conform surselor citate, este vorba despre aproximativ 40 de apartamente.

Potrivit news.ro, contractul de concesiune încheiat între Prămăria Capitalei şi Universitatea Titu Maiorescu, avea ca obiect un teren în suprafaţă de 6.010,47 mp situat în Bd. Gh. Şincai nr. 16, sector 4. Hotărârea CGMB pe această temă făcea referire la concesionarea fără licitaţie publică a unui teren necesar realizării de cămine studenţesti, spital universitar si servicii. Redevenţa anuală a concesiunii a fost calculată la aproximativ 15.000 de euro/an.

Ulterior, Universitatea şi-a exprimat intenţia de a achiziţiona terenul respectiv.

”În urma verificării situaţiei juridice a terenului, suprafaţa concesionată a rămas de 6.010,47 mp, formată din 2 loturi teren de respectiv 5.894,61 mp şi 115,86 mp. Ulterior, datorită suprapunerilor cu alte proprietati, suprafata lotului 1 de 5.894,61 mp s-a diminuat la 5.214,00 mp, iar ca urmare a deblocarii căii de acces Aleea Borcea (475 mp), suprafaţa a devenit 4.739,00 mp”, indica expunerea de motive a deciziei de vânzare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.