Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Surse din CEx-ul PSD: Viorica Dăncilă le-a pus o țintă pe spate baronilor PSD

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Viorica Dăncilă

Viorica Dăncilă a afirmat, la reuniunile BPN și CEx ale PSD de marți, că doar social-democrații de la conducerea organizațiile de partid ar trebui să își asume scorul la prezidențiale și să își dea demisia în cazul unor rezultate slabe, au declarat surse ale formațiunii pentru MEDIAFAX.

Viorica Dăncilă a spus să își dea organizațiile demisia, ca să își asume scorul la prezidențiale al PSD, au explicat sursele citate.

„Dacă va pierde nu este vina ei, pentru că va invoca faptul că nu a fost lăsată să guverneze timp de șase luni, cum i-a transmis, în ședință, liderului PSD Olt Paul Stănescu. E foarte grav ce a zis Viorica Dăncilă. Adică am avut un premier care nu a fost premier șase luni de zile? Era altcineva prim-ministru?”, au afirmat surse din PSD.

Citește și: Rareș Bogdan a răbufnit: De pilele incompetente nu se va atinge

În cadrul reuniunilor de marți ale PSD, Paul Stănescu i-a reproșat Vioricăi Dăncilă că din punct de vedere al percepției, după ce am discutat cu primarii, lumea o asociază cu Liviu Dragnea. Președintele PSD l-a contrazis. În replică, Stănescu i-a comunicat să nu mai vină pe la el în județ, în Olt.

„El va lua printre cele mai mari scoruri, cum a luat și la europarlamentare, dar să nu îi prindă că se duc pe la el prin județ”, au detaliat sursele amintite.

Oprișan, către Teodorovici: „Nu ați condus nici măcar o scară de bloc”

Premierul a ieșit de câteva ori din ședințele social-democraților, timp în carea existat și un moment de schimb de replici între Marian Oprișan și Eugen Teodorovici, au spus surse din PSD.

Citește și: Mega Image vrea să dea mega-lovitura! Se schimbări îi așteaptă pe clienți

Astfel, ministrul de Finanțe a spus că dacă ar fi fost el președintele PSD ar fi dizolvat organizațiile care au pierdut alegerile. Marian Oprișan i-a replicat: „domnule Teodorovici nu ați condus nici măcar o scara de bloc. Ați ajuns președinte executiv la partid. Mai ușor cu dizolvatul, că nu știți cum este să creați o echipă și să aduceți oameni lângă dumneavoastră”, au relatat sursele menționate.

Viorica Dăncilă, turneu de week-end în Moldova

La finalul acestei săptămâni, președintele PSD va fi în Moldova și se va duce la Iași, Bacău și la Vaslui. Dumitru Buzatu, lider PSD Vaslui nu îi va face nicio conferință județeană, ci un CEx, au spus surse din partid, pentru MEDIAFAX.

Premierul a precizat, la reunile de marți, că vrea să se întoarce pe la Vrancea, însă Marian Oprișan, liderul organizației PSD Vrancea i-a explicat că nu are nevoie să vină acum, ci pe 15 august. Dăncilă i-a replicat că pe 15 august ar vrea să meargă la Suceava, însă Oprișan a spus scurt: „dacă vreți să veniți, veniți pe 15, dacă nu, nu”, au adăugat sursele citate.

Analiza eșecului PSD la europarlamentare, prezentată în sinteză de Dăncilă

Liderul PSD Giurgiu Niculae Bădălău a luat cuvântul în CEx de marți și i-a spus premierului „ne-ați promis analiza alegerilor la câteva zile după. Unde este analiza?”. Ea a explicat că totul a fost din cauza lui Liviu Dragnea, a comunicării defectuoase, iar premierul nu a fost lăsat să meargă în campania electorală, ptorivit surselor din PSD.

Un singur sondaj dezvăluit la CEx. Niciun nume din PSD nu a fost menționat

Sondajul prezentat la reuniunile PSD de marți a fost făcut pe 1.600 de persoane, prin metoda CATI, prin telefon, însă nu au fost prezentate date legate de lideri politici sau candidați la prezidențiale ai PSD, au declarat surse din partid.

„Singurul pe persoane a fost cu Dan Barna, Dacian Cioloș cum votează electoratul USR. Era Cioloș votat preponderent, electoratul și-ar fi dorit ca Dacian Cioloș să fie candidatul USR-PLUS, fiind undeva puțin peste 30%, Dan Barna era undeva la 18% și cam 20% ar vota cu Klaus Iohannis”, au explicat surse social-democrate, pentru MEDIAFAX.

Dăncilă, mult sub scorul PSD în sondaje

„Au fost comandate și alte sondaje, însă nu au fost arătate. La partide nu sunt mari diferențe de cifre de la un sondaj la altul, însă în ceea ce privește persoanele este dezastru. Viorica Dăncilă e mult sub scorul PSD, e undeva la 9%, iar partidul între 25 și 27%. Eugen Teodorovici este la 3%, pe prezidențiabil. Mihai Fifor tot pe la 2 sau 3%, tot pe prezidențiabil”, au completat sursele amintite.

Teodorovici și Fifor au anunțat cu câteva zile înaintea CEx că se retrag din competiția internă pentru prezidențiale. În schimb, Gabriela Firea a făcut anunțul că nu mai vrea o candidatură la prezidențiale, marți, în ședința BPN al PSD.

Tot marți, Liviu Pleșoianu a anunțat că e dispus să candideze independent la alegerile din noiembrie, făcând apel la partidele care țin la rădăcinile neamului românesc să îl susțină în cursa pentru un mandat la Cotroceni.

Citește și: Negocieri intense între Victor Ponta și Viorica Dăncilă! Ce funcție vrea să-i obțină soției sale

Viorica Dăncilă a fost desemnată, la reuninile BPN și CEx de marți, prezidențiabilul PSD. Congresul partidului în vederea lansării candidatului la prezidențiale va avea loc pe 3 august la Parlament, au conchis surse social-democrate.

Premierul a declarat, la finalul CEx de marți, că Paul Stănescu i-a reproșat că este apreciată negativ de români pentru că este asociată cu fostul lider PSD Liviu Dragnea. Ea a afirmat că a venit cu argumente cu care speră că i-a schimbat opinia acestuia.

Liderii PSD Olt și PSD Vaslui, Paul Stănescu și Dumitru Buzatu, au fost singurii care au votat împotriva desemnării Vioricăi Dăncilă drept candidat PSD la alegerile prezidențiale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.