Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Surse | Discuții în Coaliția PSD-PNL: Cătălin Cîrstoiu rămâne candidatul... deocamdată

Facebook
Catalin Cirstoiu

Cătălin Cîrstoiu rămâne candidatul PSD și PNL la Primăria Capitalei... deocamdată. Potrivit unor surse politice, liderii Coaliției au discutat luni despre posibilitatea de a depune marți candidatura medicului Cîrstoiu, pentru a pune capăt speculațiilor legate de o presupusă retragere din cursă, însă mutarea a fost amânată.

Vezi și: Liderii PSD și PNL iau în calcul 2 scenarii care ar răsturna întreg jocul politic: scheleții din dulapul lui Cîrstoiu (Surse)

„Coaliția a discutat când să depună semnăturile pentru Cătălin Cîrstoiu. Liderii ar fi vrut să depună chiar mâine (marți - n.r.) candidatura, pentru a pune capăt speculațiilor legate de o presupusă retragere din cursă. În condițiile în care BEM (Biroul Electoral de Municipiu, n.r.) ar trebui să analizeze și să valideze, întâi, protocolul Alianței, iar premierul Ciolacu are, tot mâine, o deplasare internațională, s-a decis depunerea candidaturii lunea viitoare”, precizează surse politice.

Potrivit surselor politice, liderii Coaliției au cerut „mobilizare totală” în următoarele zile în sprijinul candidatului Cătălin Cîrstoiu.

„Cei trei primari ai Alianței îl vor susține și ei și vor participa în campania lui Cătălin Cîrstoiu. Cătălin Cîrstoiu a prezentat în cadrul ședinței mai multe părți din programul său”, mai spus sursele citate.

Amânare strategică

Pe de altă parte, tot surse din cadrul coaliției vorbesc despre o amânare strategică. Cîrstoiu ar mai avea câteva zile să demonstreze că poate crește, în condițiile în care campania de până acum s-a remarcat doar prin scandaluri și eterne replici la diverse acuzații formulate în presă.

Sondajele indică un avans considerabil pentru Cristian Popescu Piedone, cu scoruri între 38 și 42% în intenția de vot, urmat la distanță de 10-12 procente de actualul edil, Nicușor Dan, și de reprezentantul coaliției PSD-PNL, acesta din urmă înregistrând puțin peste 20%.

Sursele noastre susțin că, în ultimele zile, se vorbește despre iminența retragerii susținerii celor două mari partide pentru Cătălin Cîrstoiu, atât din pricina gafelor de comunicare, dar mai ales a semnalelor din teren, unde echipele de campanie au constatat că votul politic al partidelor nu se transferă către candidatul comun, cei mai mulți dintre social-democrați și liberali urmând a vota lista de Consiliu General și cu Piedone pentru funcția de primar.

Liderii coaliției au mai discutat luni și de situațiile din Satu Mare și Mureș, unde se caută o soluție pentru candidați comuni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.