Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE Donald Trump revine în Europa: Ce țară vizitează după întâlnirea cu Klaus Iohannis

NBC News
Donald Trump

Preşedintele SUA, Donald Trump, ar urma să efectueze foarte probabil o scurtă escală în Polonia în drumul său spre summitul liderilor din G20 ce are loc luna viitoare în Germania, au indicat joi trei surse citate de agenţia Reuters.

Cele trei surse oficiale, care au cerut să li se păstreze anonimatul, au afirmat că Trump a acceptat să facă o vizită în Polonia în iulie, iar două dintre aceste surse au precizat că data planificată pentru vizită este 6 iulie, cu o zi înainte de reuniunea anuală a liderilor G20 ce are loc la Hamburg, scrie agerpres.ro.

Citește și: A folosit ȘASE surori drept SCLAVE SEXUALE: Fetele i-au fost date chiar de către PĂRINȚII lor

Deşi detaliile acestei vizite rămân deocamdată în mare parte neclare, două dintre surse au asigurat că Donald Trump se va opri cel mai probabil în capitala poloneză Varşovia.

Polonia îşi exprimase ceva mai devreme speranţa ca liderul de la Casa Albă să vină în oraşul vestic Wroclaw, unde liderii din mai multe state centrale, estice şi sud-europene urmează să se întâlnească la 6-7 iulie pentru aşa-zisul summit al Iniţiativei celor Trei Mări (Marea Baltică - Marea Adriatică - Marea Neagră).

Citește și: TOPLESS Alexandra Stan și-a arătat SÂNII pe plajă / FOTO HOT

"Într-adevăr, e foarte probabil ca preşedintele american să vină" în Polonia, a spus una din sursele Reuters. "Ne pregătim să-l primim pe 6 iulie", a adăugat aceasta.

Vizita ar fi prima reuniune între Trump şi lideri europeni după participarea preşedintelui american la summitul NATO din mai, la care acesta a criticat situaţia apărării europene, stârnind întrebări, în rândul aliaţilor europeni, cu privire la viitorul alianţei militare transatlantice.

Citește și: Ultima propunere a Facebook: Tehnologia care ne citește gândurile și le transformă în mesaje scrise

Partidul de guvernământ din Polonia, Dreptate şi Justiţie (PiS), conservator şi eurosceptic, care susţine cu înfocare relaţiile transatlantice şi a salutat instalarea unei noi administraţii orientate spre dreapta la Washington în măsură mai mare decât alte guverne europene, încearcă de mai multe luni să obţină o vizită a lui Donald Trump, simţindu-se tot mai izolat în Europa.

Citește și: Spitalul care oferă tatuaje gratuite supraviețuitoarelor cancerului de sân .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.