Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE Donald Trump S-A DEZLĂNȚUIT la adresa consilierilor, după ce a văzut sondajele: Coronavirusul i-a afectat popularitatea

Donald Trump nebun

Preşedintele SUA, Donald Trump, a avut o reacţie furioasă la adresa principalilor consilieri politici după ce i-au fost prezentate date îngrijorătoare ale sondajelor de opinie care arată scăderea popularităţii sale în contextul crizei coronavirusului în state decisive din punct de vedere electoral, anunță MEDIAFAX.

În contextul în care epidemia de coronavirus a provocat moartea a numeroase persoane, iar economia este blocată, noi sondaje de opinie efectuate de Comitetul Naţional Republican şi de echipa de campanie a lui Donald Trump relevă o imagine preocupantă pentru preşedinte înaintea scrutinului prezidenţial din noiembrie.

Citește și: Rareș Bogdan profețește o răsturnare de situație, după criza generată de coronavirus: Unul dintre marii pierzători ai acestei crize este Nicușor Dan

În primele săptămâni ale crizei epidemice Donald Trump a avut un nivel ridicat de susţinere populară, dar consilierii i-au arătat acum costuri politice din ce în ce mai mari, unele generate de greşelile neforţate ale preşedintelui în conferinţele de presă.

Donald Trump a reacţionat în mod sfidător la noile rezultate ale sondajelor, refuzând să creadă că poate pierde în faţa unui adversar pe care îl considera slab, relatează agenţia Associated Press.

"Nu am de gând să pierd (...) în faţa lui Joe Biden", a afirmat Donald Trump în cursul unor videoconferinţe tensionate cu principalii consilieri de campanie elecorală, afirmă cinci persoane care au asistat la discuţii. Cei cinci menţin anonimatul deoarece nu au permisiunea de a vorbi public despre discuţii private, precizează AP.

Mesajul transmis preşedintelui a fost unul dur: Trump este pe locul al doilea în preferinţele electorale în multe state americane decisive în scrutinul prezidenţial.

Donald Trump a discutat despre situaţia sa cu Brad Parscale, managerul echipei sale de campanie, cu Ronna McDaniel, preşedintele Comitetului Naţional al Partidului Republican, cu Jared Kushner, consilier politic principal, şi cu alţi consultanţi.

Citește și: S-ar pregăti un adevărat cutremur: Klaus Iohannis ar urma să-l debarce pe Ludovic Orban! O nouă femeie va fi premier? .

La fel ca şi consilierii de la Casa Albă, echipa electorală i-a recomandat lui Donald Trump să organizeze mai puţine conferinţe de presă, argumenând că sesiunile combative zilnice îi afectează popularitatea mai ales în rândul seniorilor. De asemenea, consilierii l-au încurajat pe preşedinte să nu se implice în tematica de ordin medical, ci să se concentreze pe soluţionarea problemelor economice.

"Am construit cea mai mare economie a lumii. Voi face acest lucru încă o dată", a declarat Donald Trump în public.

Donald Trump, membru al Partidului Republican, îl va avea ca adversar în scrutinul prezidenţial din noiembrie pe fostul vicepreşedinte Joseph Biden, membru al Partidului Democrat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.