Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE Edilul din Corbeanca ar fi fost reținut pentru mai multe fapte de luare de mită - Alături de acesta ar fi reținut și un nepot al său

Inquam Photos / Octav Ganea
dna sigla catuse arest

Edilul localității Corbeanca, zonă limitrofă Bucureștiului, Valeriu Anton ar fi fost reținut de procurorii Direcției Naționale Anticorupție în dosarul în care aceștia ar verifica o serie de retrocedări de care s-ar fi ocupat primarul.

Alături ce acesta afirmă surse precizate anterior, ar fi fost reținut și un nepot al lui Anton, care ar fi complice la felul în care edilul ar fi primit banii.

Concret, nepotul, spun sursele arătate, ar fi fost folosit drept „paravan„ pentru încasarea sumelor presupus nelegale de bani.

Sursele STIRIPESURSE nu pot spune cu claritate despre ce sume de bani este vorba dar indică faptul că „se percepea procent„ din valoarea terenurilor ce se aflau în discuție pe masa retrocedărilor.

Întrebate dacă persoanele ce au oferit presupusa mită edilului sunt vizate de ancheta penală sursele invocate nu au putut oferi detalii.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție, comise în perioada 2011-2017.

Potrivit unui comunicat DNA, în cursul zilei de 4 mai 2023, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, se efectuează percheziții domiciliare în șase locații, situate pe raza județului Ilfov, din care una este sediul unei instituții publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice și sediile unor societăți comerciale.

Potrivit unor surse judiciare, perchezițiile au loc la sediul Primăriei Corbeanca. Dosarul vizează modalitatea de retrocedare a unor terenuri.

După percheziții, mai multe persoane vor fi audiate la DNA central. Între acestea se numără și primarul din Corbeanca de la vremea retrocedărilor vizate de cercetări.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin din partea Inspectoratului General al Jandarmeriei Române.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.