Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE - Planul cu care intră PNL în ședința de foc din Camera Deputaților

Inquam Photos / George Calin
plen vot parlament motiune camera deputatilor

Liberalii și social-democrații vor duce o luptă la baionetă în Parlament, în câteva ore, când sunt așteptate decizii de mare impact social.

PNL va cere în plenul Camerei Deputaților introducerea pe ordinea de zi, pentru vot final, a unor proiecte privind trecerea la alegerea primarilor în două tururi de scrutin și la alegerea indirectă a șefilor de Consilii Județene de către consilierii județeni. 'O să fie scandal mare pe tema asta', au spus surse din PNL pentru STIRIPESURSE.RO.

Unul din cele mai sensibile subiecte este dublarea alocațiilor copiilor. PNL nici nu-și permite electoral să joacă contra, dar nici nu poate să susțină măsura pentru că, spun guvernanții, bugetul nu permite acum acestă creștere. Așa că liberalii vor alege calea abținerii la vot, spun surse liberale, cu rugăciuni să nu treacă legea.

În ce privește eliminarea indemnizațiilor de merit pentru sportivi, liberalii spun că prevederea este prinsă într-un amendament în care se elimină pensia specială pentru Avocatul Poporului. Dacă trece legea în această formă, atunci Guvernul va da OUG pentru scoaterea sportivilor din lege. Dacă pică amendamentul la vot în plen, atunci Guvernul va da OUG pentru introducerea Avocatului Poporului în categoria demnitarilor care pierd dreptul la pensie specială, au spus surse din PNL pentru STIRIPESURSE.RO.

PNL va vota contra reducerii cotei standard de TVA de la 19% la 16%. PNL se bazează pe ALDE că nici ei nu vor vota.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.