Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE - Ședință de urgență a conducerii STB. Sindicaliștii ar putea fi sancționați

Radu Pop

O adunare generală și consiliu de administrație STB au fost convocate de urgență pentru sâmbătă, spun surse din Primăria Capitalei, pentru ȘTIRIPESURSE.RO.

E posibil să fie declanșate acțiuni de sancționare a sindicaliștilor, după refuzul personalului din transportul public de suprafață de a mai veni la serviciu, mai spun sursele citate.

La ora transmiterii acestei știri, greva va continua și sâmbătă în Capitală, deci autobuzele și tramvaiele cel mai probabil nu vor circula.

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a solicitat vineri Parchetului să urgenteze măsurile împotriva persoanelor care au organizat greva de la STB, în special a liderului sindical Vasile Petrariu. Edilul a adăugat că la discuțiile de vineri, sindicaliștii au cerut demisia directorului STB, Adrian Criț.

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, nu a stat cu noi la discuţii nici măcar un minut şi se vede clar că nu a intenţionat niciodată să medieze acest conflict, a declarat vineri, după discuţiile de la Primăria Capitalei, preşedintele Sindicatului Transportatorilor din Bucureşti, Vasile Petrariu.

Tribunalul Bucureşti a dispus, vineri, încetarea grevei salariaţilor de la Societatea de Transport Bucureşti (STB), stabilind că aceasta este ilegală.
De asemenea, judecătorii au decis reluarea imediată a activităţii. Hotărârea instanţei este executorie.

Joi dimineaţă, şoferii de pe autobuzele, troleibuzele şi tramvaiele din Capitală au declanşat o grevă generală, fiind nemulţumiţi de faptul că cererile lor de natură salarială nu au fost soluţionate. 

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 3 au deschis un dosar penal în legătură cu organizarea acestei greve.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.