Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE Șeful aviației MAI, adjunctul acestuia și un șef de serviciu,sub lupa anchetatorilor DNA după perchezițiile de miercuri de la Școala Superioară de Aviație

breaking news stiripesurse.ro

Surse judiciare susțin că inspectorul general al Inspectoratului General de Aviație al M.A.I, general de flotilă aeriană Paul Cătălin Dache, adjunctul acestuia, comandor(r)Florin Vasile și șeful Serviciului Dezvoltare, Reglementări Tehnice și Coordonare Mentenanță Aeronave din cadrul Inspectoratului General de Aviație al M.A.I., locotenent-comandor Andrei Bădulescu, ar fi vizați de mega-ancheta care are loc la DNA Militar privind modalitatea de acordare și derulare a unor contracte de mentenanță Scolii Superioare de Aviație.

Totodată, transmit sursele citate, în speță ar fi vizați Costin George Barbu, director general al Școlii Superioare de Aviație Civilă și Mihai Popa, director tehnic al Școlii Superioare de Aviație Civilă.

Aceleași surse spun că faptele acestora sunt de abuz în serviciu, dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată și de complicitate la această faptă.

Astfel, explică acestea, cei cinci ar fi derulat cu bună știință contracte de reparații/mentenanță pentru aeronavele PIPER PA-42 Cheyenne III A și CESSNA C-560 Citation V, contracte încheiate în asociere cu o firmă și cu Școala Superioară de Aviație.

Contractele ar fi fost derulate defectuos una dintre situații fiind aceea că se trimiteau spre decontare facturi fiscale ce conțineau date nereale, cu privire la lucrări de reparație/mentenanță nerecepționate, neexecutate sau executate necorespunzător.

Astfel se cauza Inspectoratului General al Aviației, prejudiciul estimat până la acest moment în dosarul anchetatorilor DNA Militar fiind de aproape 24 de milioane de lei.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.