Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE El este teroristul care a decapitat femeile în catedrala din Franța: Venise în țară în septembrie, din Italia

Brahim Aouissaoui

Bărbatul care a decapitat o femeie şi a ucis alte două persoane în atacul de joi dintr-o biserică din Nisa este un cetăţean tunisian în vârstă de 21 de ani, susţin surse din poliţie şi respectiv surse apropiate de dosar citate de Reuters şi AFP.

Bărbatul a intrat în Franţa din Italia, din insula Lampedusa, la sfârşitul lui septembrie, precizează sursele apropiate de dosar citate de France Presse.

Citește și: Monica Pop a răbufnit, după ce valul 2 de coronavirus a prins nepregătite autoritățile: De ce nu mai avem producții autohtone și importăm orice?

Potrivit unor surse judiciare citate de AFP identitatea atacatorului nu a fost confirmată oficial.

Bărbatul, potrivit unei surse apropiate de dosar, se numeşte Brahim Aouissaoui, o informaţie confirmată de AFP de o altă sursă.

Citește și: Alexandru Rafila profețește dezastrul: În maxim o lună cazurile de coronavirus se pot dubla, iar decesele, tripla!

Tânărul a ajuns în Franţa la sfârşitul lui septembrie de la Lampedusa, unde a fost plasat în carantină de autorităţile italiene înainte de a fi vizat de un ordin de a părăsi teritoriul şi lăsat liber, susţine o sursă locală apropiată de dosar.

El nu a depus cerere de azil în Franţa, a precizat această sursă.

Citește și: Simona Halep a câștigat procesul cu ANAF! Ce sumă uriașă are de recuperat sportiva

Potrivit unei alte surse apropiate de dosar, anchetatorii nu dispun decât de un document al Crucii Roşii italiene care să ateste identitatea lui Brahim Aouissaoui.

Trei persoane, un paracliser şi două enoriaşe, au fost ucise, dintre care cel puţin una decapitată, în atacul dintr-o biserică din Nisa.

Citește și: Gabriela Firea, atac dur la adreasa Guvernului Orban: ‘În acest moment, Guvernul nu îşi mai pune problema dacă să crească TVA, ci cu cât să crească TVA’

Atacatorul, împuşcat la momentul arestării, a repetat în numeroase rânduri cuvintele "Allah Akbar" când era încătuşat şi i se acordau îngrijiri medicale.

Atentatul de la Nisa s-a produs la aproape două săptămâni de la asasinarea unui profesor de liceu din regiunea pariziană, care a devenit o ţintă după ce a prezentat la clasă caricaturi cu profetul Mahomed la un curs privind libertatea de expresie.

Citește și: Monica Pop a răbufnit, după ce valul 2 de coronavirus a prins nepregătite autoritățile: De ce nu mai avem producții autohtone și importăm orice?

Decapitarea sa de către un islamist rus cecen de 18 ani a şocat întreaga Franţă.content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.