Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE Florin Cîțu a stabilit cum își va numi moțiunea pentru șefia PNL

PNL Bucuresti
Florin Citu

Florin Cîțu și-a anunțat ultimul înscrierea în cursa pentru președinția PNL, dar a ajuns să aibă prima șansă la congresul din 25 septembrie. Conform informațiilor STIRIPESURSE.RO, Cîțu a decis cu ce îi va cuceri pe liberali.

”România Liberală” este numele moțiunii la care Florin Cîțu a lucrat. El o va depune în weekend, dar, până atunci, mai are un hop. Trebuie să obțină o derogare pentru a se putea înscrie, oficial, în cursa pentru șefia PNL.

Citește și: VIDEO Tabăra lui Florin Cîțu a făcut un puci în PNL: A convocat un BPN pentru validarea lui Dan Vîlceanu ca ministru la Finanțe

Conform statutului PNL, în competiția pentru președinția liberală se pot înscrie doar membri de partid cu 5 ani vechime. Florin Cîțu este membru PNL din octombrie 2016, deși a depus adeziunea pe 9 septembrie 2016. Fără îndoială, el va obține derogarea pentru a putea candida, așa cum a anunțat chiar și Ludovic Orban.

În 2014, Klaus Iohannis avea să devină președintele PNL tot cu o derogare, pentru a putea candida.

Secretarul general al PNL, Robert Sighiartău, a convocat, prin SMS, Biroul Politic Naţional (BPN) al partidului, şedinţa fiind programată miercuri, la ora 10.30. Convocarea conducerii liberale a fost făcută fără o consultare prealabilă a liderului liberal Ludovic Orban, cel care convoacă în mod obişnuit aceste şedinţe, deşi Statutul prevede şi alte variante, susţin surse din partid.

Citește și: Semnalul lui Rareș Bogdan, după ședința de la Vila Lac

În SMS-ul de convocare a şedinţei BPN, este invocat alineatul 3 al articolului 85 din Statutul PNL, potrivit căruia ”BPN se întruneşte lunar sau ori de câte ori este nevoie, la convocarea Preşedintelui partidului, a mai mult de jumătate din membrii BEx, a mai mult de un sfert dintre membrii săi sau mai mult de jumătate dintre preşedinţii BPJ”.

De asemenea, conform surselor citate, mesajul precizează că forul de conducere al PNL este convocat la solicitarea membrilor săi.

Aceleaşi surse afirmă că nu a fost o discuţie prealabilă cu preşdintele partidului Ludovic Orban.

Scopul şedinţei este validarea lui Dan Vîlceanu pentru funcţia de ministru de Finanţe.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.