Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE - Florin Cîțu riscă plângere penală de la parlamentari

Inquam Photos / George Calin
audieri comisie parlament Florin Citu

Comisia de buget și Comisia economică din Senat iau în calcul, au declarat surse social-democrate pentru ȘTIRIPESURSE.RO, să depună o plângere penală împotriva ministrului Finanțelor, Florin Cîțu, pentru absența repetată a ministrului de la lucrările celor două comisii unde demnitarul a fost invitat oficial de 3 ori să ofere informații pe teme din portofoliul său.

Senatorii care iau în calcul o plângere penală ]mpotriva lui Florin Cîțu invocă Legea 115/1999 privind responsabilitatea ministerială, unde articolul 8 prevede că reprezintă infracțiune şi se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani următoarea faptă săvârșită de un membru al Guvernului: „Refuzul nejustificat de a prezenta Camerei Deputatilor, Senatului sau comisiilor permanente ale acestora, în termen de 30 de zile de la solicitare, informaţiile şi documentele cerute de acestea în cadrul activităţii de informare a Parlamentului de către membrii Guvernului, potrivit art. 110 alin. (1) din Constitutie”.

Decizia legată de o eventuală plângere penală ar urma să se ia, mai spun sursele citate, după o discuție în Biroul Permanent al Senatului.

Citește și: Nelu Tătaru nu exclude revenirea restricțiilor de circulație: Uitați-vă ca sunt județe, Neamt, Botoșani, Iasi, Brasov, cu numeroase cazuri .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.