Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE: Fostul director al Institutului Cantacuzino este urmărit penal

parchet-general

Fostul director al Institutului ''Cantacuzino'' Radu Iordachel este urmarit penal de catre procurorii Parchetului General, au declarat surse judiciare.

Sursele citate, de Agerpres, au precizat ca în dosar s-a început urmarirea penala si fata de alte persoane.
În dosar, procurorii începusera anterior urmarirea penala in rem pentru abuz în serviciu si neglijenta în serviciu.
În 31 martie, procurorii Parchetului instantei supreme au întocmit un dosar penal în care se efectueaza cercetari în legatura cu aspecte vizând producerea vaccinului gripal, pentru sezonul 2013-2014, la Institutul Cantacuzino.
'În cauza, procurorii au dispus, la data de 14.03.2014, începerea urmaririi penale cu privire la infractiunile de neglijenta în serviciu si efectuarea unui studiu clinic fara respectarea regulilor de buna practica. În interesul solutionarii cauzei, în perioada urmatoare vor fi efectuate audieri si vor fi solicitate relatii si înscrisuri de la diferite institutii si autoritati ale statului', arata PÎCCJ.
Dosarul a fost întocmit în urma sesizarii transmise de Corpul de Control al premierului, pe data de 12 martie.
Consiliul Suprem de Aparare a Tarii (CSAT) a analizat, la 27 martie, implicatiile în planul securitatii nationale ale disfunctiilor depistate în activitatea Institutului National de Cercetare-Dezvoltare pentru Microbiologie si Imunologie 'Cantacuzino', constatând ca s-au înregistrat deficiente. Presedintele de la acea data, Traian Basescu, a luat decizia ca acest raport sa fie transmis Parchetului de pe lânga Înalta Curte de Casatie si Justitie.
'Consiliul Suprem de Aparare a Tarii a apreciat ca, din cauza managementului defectuos exercitat de conducerile succesive ale Institutului National de Cercetare-Dezvoltare pentru Microbiologie si Imunologie 'Cantacuzino', din cauza nerespectarii procedurilor, a controlului defectuos al procesului de productie, dar si a implicarii improprii a Ministerului Sanatatii, s-au înregistrat, în ultima perioada, deficiente care pot genera vulnerabilitati la adresa starii de sanatate a populatiei si ca se impune luarea unor masuri pentru remedierea tuturor acestor deficiente si pentru prevenirea repetarii acestora. Presedintele României, domnul Traian Basescu, a decis ca raportul prezentat în sedinta CSAT sa fie trimis Parchetului de pe lânga Înalta Curte de Casatie si Justitie', preciza, la acea data, Administratia Prezidentiala.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.