Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE - Fricțiuni în coaliție: PSD solicită schimbarea unui ministru, ALDE se opune

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam semnare protocol PSD ALDE

În coaliția de guvernare nu sunt toate lucrurile roz, așa cum încearcă liderii politici să lase de înțeles. Liderii PSD, în frunte cu Liviu Dragnea și premierul Sorin Grindeanu au cerut schimbarea ministrului Energiei, Toma Petcu.

În urmă cu mai bine de o lună, Toma Petcu a acuzat faptul că are probleme de sănătate și a mers la o clinică din străinătate pentru a se trata. De atunci încoace acesta nu a mai trecut pe la minister, iar premierul Sorin Grindeanu nu și-ar dori o prelungire a acestei situații.

În cadrul coaliției de guvernare, Liviu Dragnea i-a cerut lui Tăriceanu să vină cu un om nou la Ministerul Energiei, care să-l înlocuiască pe Toma Petcu. Liderul ALDE refuză o astfel de variantă, pentru că deocamdată nu are o persoană potrivită pentru acest post.

Liderii ALDE își doresc tot un om din partid la Ministerul Energiei, dar variantele actuale nu sunt pe placul conducerii. Andrei Gerea, care a mai fost ministru al Energiei nu este pe placul taberei Tăriceanu-Chițoiu, iar Remus Borza are probleme penale și nu poate accede în Guvern.

Dacă această situație se prelungește, nu este exclus ca PSD să vină cu ”o ofertă de nerefuzat” și să propună un social-democrat pentru acest Minister, cu motivația că așa se va rezolva mai rapid criza.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.