Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE - Game of Thrones în PNL: taberele care își dispută tronul

twitter.com
sah

În interiorul PNL, spiritele sunt la un pas de a da în clocot, mai ales după ultimele evenimente. Vechii liberali aveau de numit un nou secretar general al partidului ceea ce a condus la o bătălie surdă între taberele din partid.

Citește și: Operațiunea Colectarea de documente la USR. Problema finanțării ilegale a detonat BOMBA

Citește și: Victor Ponta dă cărțile pe față despre Liviu Dragnea: RUPTURĂ TOTALĂ între cei doi

Vechii liberali s-au văzut, duminică seara, într-o ședință informală care a durat peste cinci ore și în urma căreia nu s-a ajuns la nicio concluzie sau cel puțin la nicio concluzie care să mulțumească ambele tabere. Luni dimineață, o parte a vechiului PNL a convocat Biroul Permanent pentru a-l unge pe Cristian Bușoi secretar general.

Această acțiune s-a făcut de către o parte a vechiului PNL, fără a fi anunțată și cealaltă tabără. Ulterior, liderii partidului s-au reunit în ședința BPN a PNL-ului unificat și aici au început să se vadă clar care sunt taberele.

Fostul președinte Alina Gorghiu și fostul secretar general Ilie Bolojan joacă în aceeași tabără și au criticat foarte dur modul în care a fost impus Cristian Bușoi ca secretar general interimar. De partea cealaltă, tabăra lui Cristian Bușoi susține că totul s-a făcut transparent și pe bună înțelegere în partid.

A treia tabără, cea formată din oamenii vechiului PDL, a comandat popcorn și au rămas să asiste la spectaculoasa bătălie între vechii liberali. Surse din vechiul PDL ne-au explicat că aceasta ar fi și strategia în vederea Congresului, pentru că ei se așteaptă ca faliile să se adâncească între vechii liberali și dacă vechiul PDL va juca ca un bloc unit, atunci au șanse mari să se impună.

Conform surselor din PNL, acestea vor fi cele trei tabere care vor bate pentru șefia partidului, dar și pentru funcțiile de conducere care vor fi asigurate ca urmare a Congresului de unificare.

Surse de la vârful PNL ne atrag atenția că tot ceea ce vedem acum ar putea fi o perdea de fum și am putea asista la mișcări spectaculoase până la Congres. Candidaturile lui Ludovic Orban sau Cătălin Predoiu ar putea fi puse în pericol de mutări de ultimă oră, care vor fi făcute cu puțin timp înainte. Până atunci, rețeta vechiului PDL pare cea mai sigură, iar popcornul rămâne o opțiune valabilă pentru a urmări Urzeala Tronurilor din interiorul PNL.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.