Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Surse Guvern: Mihai Dodu a fost schimbat la recomandarea Corpului de Control al premierului

Radu Pop
Guvern

Surse guvernamentale au declarat joi, pentru Știripesurse.ro, că demiterea secretarului de stat Mihai Dodu s-a făcut după ce Corpul de Control al premierului a semnalat nereguli la Secretariatului de stat pentru recunoaşterea meritelor luptătorilor împotriva regimului comunist.

Conform surselor citate, Corpul de Control i-a trimis premierului, înainte de Crăciun, concluziile unei anchete desfășurate la instituția condusă de Mihai Dodu, inspecția arătând că s-ar fi anulat prin nerespectarea unor prevederi legale zeci de certificate de `Luptător cu Rol Determinant` la Revoluţia din 1989, că anularea s-a realizat în lipsa avizelor comisiei parlamentare, precum și fără anularea în instanță a certificatelor deja emise.

Corpul de control a remarcat că persoane minore la data Revoluției ar benefia de diverse facilități și au titlu de erou-martir și că ar trebuie verificări suplimentare în acest sens.

Verificările s-au făcut după ce 42 din cele 60 de asociații de revoluționari au acuzat nereguli, iar Corpul de Control al premierului s-a autosesizat.

De menționat că acțiunea de control a fost planificată în planul de control anual aprobat de premierul Nicolae Ciucă.

În context este de remarcat și faptul ca premierul Marcel Ciolacu a renunțat la procesul cu Secretariatul si a dat si declarație notarială că refuză orice beneficii care decurg din deținerea Certificatului de “Luptător cu rol determinant” in Revoluția din 1989.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.