Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE Guvernul ar putea adopta, luni, ordonanță de urgență pentru modificarea OUG 114

Inquam Photos - George Călin
Inquam Ludovic Orban Parlament

Executivul ar putea aproba, luni, o ordonanță de urgență pentru a modificarea OUG 114/2018, după ce proiectul de lege pe care și-a asumat răspunderea a fost contestat la CCR de către PSD, iar aplicarea prevederilor documentului au fost suspendate, au declarat surse guvernarmentale, pentru MEDIAFAX.

„Această variantă a fost luată în calcul de Guvern pentru că o ordonanță de urgență își produce imediat efectele. OUG va prevedea aceleași modificări ca cele din proiect”, au explicat sursele citate.

Citește și: Traian Băsescu BATE cu PUMNUL ÎN MASĂ pe Dosarul Caracal: procurorii DIICOT trebuie să investigheze și partea de trafic de persoane

 

Pe 23 decembrie, Guvernul și-a asumat răspunderea în Parlament pe un proiect de lege care modifică prevederi din OUG 114, însă PSD a contestat actul normativ la CCR.

Judecătorii Curții au stabilit termen pentru transmiterea punctelor de vedere până în 20 ianuarie, urmând ca în 29 ianuarie să aibă loc dezbaterea.

Prin atacarea la Curtea Constituțională efectele aplicării actului normativ au fost suspendate, iar bugetul pentru acest an a fost făcut și pe chestiuni prevăzute în inițiativa Guvernului care modifică OUG 114, au explicat sursele menționate.

Liberalii au discutat, la reuninea BEX de luni, despre posibilitatea de a solicita convocarea unei sesiuni parlamentare extraordinare pentru a fi votate proiectele de lege privind alegerea primarilor în două tururi și eliminarea pensiilor speciale, au declarat surse din partid, pentru MEDIAFAX.

Cu toate acestea, PNL nu se grăbește să formalizeze printr-o decizie, luni, în Biroul Executiv o astfel de cerere, au precizat sursele amintite.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.