Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE - Guvernul lansează 2 BOMBE: PNL forțează PSD să depună moțiune de cenzură

Inquam Photos / Octav Ganea
orban parlament

Guvernul se va reuni, joi, în ședință, iar conform surselor noastre va fi anunțată intenția Executivului de a-și angaja răspunderea pe două legi extrem de controversate. Este vorba despre alegerea primarilor în două tururi și desființarea Secției Speciale de Investigare a Infracțiunilor din Justiție.

Citește și: SURSE De ce nu-l sacrifică PNL pe Ludovic Orban: planul spectaculos pregătit de liberali în Parlament

Odată ce va fi declanșată procedura, premierul se va prezenta în fața Parlamentului pentru a-și angaja răspunderea. Din acel moment, opoziția are la dispoziție trei zile pentru a depune moțiune de cenzură.

Liderul interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat public faptul că PSD va iniția o moțiune de cenzură, dacă liberalii își asumă răspunderea pe modificarea legilor electorale în sensul revenirii la alegerea primarilor în două tururi.

Mișcarea liberalilor este una care va supăra și UDMR, cei care nu susțin revenirea la alegerea primarilor în două tururi. De asemenea, eventuala desființare a SIIJ va provoca mare nervozitate la ALDE.

Practic, prin aceste două proiecte, Ludovic Orban va supăra toate forțele politice din Parlament și astfel forțează depunerea unei moțiuni de cenzură. Scopul PNL este să se ajungă la alegeri anticipate, iar pentru asta este nevoie ca două Guverne succesive să fie respinse în Parlament.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.