Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE - Guvernul opoziției, măcinat de tensiuni: aliații se bănuiesc de trădare

chibrit

Aliații pentru schimbarea Guvernului Viorica Dăncilă se bănuiesc unii pe alții de trădare și joc la două capete, înainte de depunerea moțiunii de cenzură PNL-USR.

Liberalii nu și-ar dori cu adevărat demiterea cabinetului PSD, spun surse din blocul opoziției pentru ȘTIRIPESURSE.RO.

„Singura șansă dacă liberalii doreau în mod real, dar nu vor toți, făceam o simplă schemă realistă: destructurau ALDE. Ce vreți mă? Loc eligibil? Uite, ești primul la parlamentare pe listă la Argeș. Sau ești candidat la locale la primărie. Destructurai ALDE în 24 de ore, dar nu vor. Daca doreau, faceam o echipa de negociere serioasa. Îi spuneai lui ALDE că ai 24 de ore la dispozitie sa te hotarasti, ramane intre noi, semnam documentul, am batut palma si se inchidea subiectul”, au spus sursele citate.

Pro România este bănuit că face joc dublu.

„Ponta e posibil să joace la două capete. La votarea lui Marcel Ciolacu se putea juca noua majoritate. USR, PMP, UDMR si Pro Romania puteam sa le cere PNL sa ne dea noua Camera Deputatilor un an si jumatate. Pentru mine, Ponta e marul otravit din opozitie, vine si ne aude pe noi ce vrem si api isi fac jocurile lor”, au zis surse din opozitie.

Nici Klaus Iohannis nu scapă de critici.

Șeful statului nu ar fi trebuit să accepte noile propuneri de miniștri și s-a interpretat în unele tabere din opoziției că nu își pune prea multe speranțe într-un nou Guvern al opoziției dacă a semnat decretele, lucru care reprezintă un semnal prost înainte de moțiunea de cenzură.

La adresa USR se lansează acuzația că pun și ei piedici unui nou guvern. 'Au mers toată campania că fără hoție ajungem departe și acum se țin de nas când vine vorba să plece PSD acasă, stau acasă și ne lasă pe restul să reparăm ce-au făcut Dragnea și Vâlcov', zic surse din opoziție.

În jurul PMP circulă informația că își păstrează grupul din Camera Deputaților prin 'mila' PSD și că oricând social-democrații ar fi putut să racoleze un parlamentar de la Traian Băsescu și să le desființeze și grupul deputaților, iar faptul că acest lucru nu s-a întâmplat ridică numeroase semne de întrebare legate de relația PMP-PSD, au mai zis surse parlamentare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.