Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE Hidroelectrica a primit undă verde pentru a cumpăra CEZ România

Gorj Exclusiv
Hidroelectrica

Acţionarii Hidroelectrica au decis, în Adunarea Generală Extraordinară care a avut loc joi, să aprobe depunerea unei oferte angajante pentru preluarea activelor CEZ din România, au declarat, pentru AGERPRES, surse din domeniu.

Hidroelectrica este cel mai mare producător de energie electrică din România, deţinut de statul român în proporţie de 80% şi de Fondul Proprietatea - 20%.

Citește și: Alexandru Rafila, adevărul despre manipularea testărilor! Există această posibilitate?

Potrivit deciziei postate ulterior pe site-ul producătorului de energie hidro, reprezentantul Fondului Proprietatea a lipsit de la această şedinţă.

Aceasta deşi, în urmă cu două zile, Fondul a transmis un comunicat de presă prin care solicita statului român să nu aprobe solicitarea Hidroelectrica de a achiziţiona activele CEZ din România, întrucât o astfel de preluare ar diminua valoarea de piaţă a producătorului de energie hidro.

Citește și: El este noul director interimar al Unifarm! A picat examenul cu 5,50

"Fondul Proprietatea îndeamnă Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, în calitate de acţionar majoritar al Hidroelectrica, să ia în considerare pe deplin riscurile privind achiziţia activelor CEZ şi să nu aprobe solicitarea companiei de a depune o ofertă angajantă. Fondul consideră cu fermitate că achiziţia activelor CEZ de către Hidroelectrica nu ar crea valoare pentru acţionarii săi şi ar afecta procesul de listare şi evaluarea potenţială a companiei, ceea ce, la rândul său, ar pune în pericol şansele României de a fi promovată la statutul de piaţă emergentă de către MSCI", se arată în comunicatul FP.

Totodată, acţionarii Hidroelectrica au aprobat, joi, contractarea unui credit pentru achiziţii de participaţii în vederea diversificarea portofoliului, credit care va putea fi utilizat în lei sau valută.

Citește și: USR are dovada: S-a furat mai mult lemn comparativ cu anul trecut

Hidroelectrica va depune oferta angajantă pentru preluarea tuturor activelor CEZ România în consorţiu cu Electrica şi Societatea de Administrare a Participaţiilor din Energie (SAPE).

CEZ a anunţat în vara anului trecut că vrea să-şi vândă operaţiunile din România şi din alte ţări, pentru a se concentra pe activitatea din ţara-mamă, Cehia.

Citește și: Alexandru Rafila, adevărul despre manipularea testărilor! Există această posibilitate? .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.