Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE Iată ce a promis Dacian Cioloș pentru a avea susținerea PSD

Dacian Cioloș și-a stabilit echipa de miniștri cu care va cere, marți, votul de învestire în Parlament, acolo unde va participa și președintele Klaus Iohannis. Luni, miniștrii lui Cioloș vor fi audiați, iar marți seara vor depune jurământul. Cioloș s-a asigurat că executivul său va trece după ce a negociat cu PSD. El le-a promis social-democraților că nu va face modificăr în eșaloanele 2 și 3 ale puterii.

Citește și: Ei sunt miniștrii lui Dacian Cioloș

PSD a decis, în ședința de sâmbătă a BPN, să voteze guvernul lui Cioloș. Dragnea și-a asigurat colegii că în urma negocierilor cu Cioloș a obținut câteva promisiuni. O garanție că Cioloș se va ține de cuvânt e numirea lui Vasile Dâncu în Guvern, la Ministerul Dezvoltării, unde va fi și vicepremier. PSD va ceda o parte din posturile din deconcentrate în favoarea PNL, dar majoritatea funcțiilor vor fi păstrate, iar oamenii vor rămâne pe loc, le-au promis social-democrații membrilor de partid. În plus, prin numirea lui Dâncu la Dezvoltarea, primarii pot să stea și ei liniștiți pentru că vor primi banii promiși, au adăugat șefi PSD.

Citește și: Prima declarație a lui Vasile Dâncu după ce a fost numit vicepremier

Ion Iliescu a confirmat și el că Cioloș a cedat la negocieri. ”PSD va avea o poziţie raţionala, indiferent de forma guvernamentală. Cred că PSD va susţine guvernul lui Cioloş, dar cu nişte condiţionări. Indiferent de situaţie, partidul va rămâne în opoziţie, în orice condiţie, dar va fi o opoziţie constructivă", a declarat Ion Iliescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.