Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE - Începe MĂCELUL în PNL: Ludovic Orban dă startul execuțiilor

Inquam Photos/ Octav Ganea
ludovic orban

Biroul executiv al PNL a adoptat luni modificarea statutului formaţiunii, în sensul că preşedinţii de filiale judeţene pot fi demişi cu o majoritate de simplă de voturi. Până acum, demiterea acestora se făcea cu două treimi din voturi.

Potrivit unor surse din partid, propunerea de modificare a statutului a fost adoptată cu 26 de voturi "pentru", cinci voturi "împotrivă" şi trei abţineri.

Surse din PNL ne-au explicat că această măsură este luată de Orban și apropiații săi pentru a înlătura o serie de președinți de filiale incomozi. Aceștia au intrat pe lista neagră, după o serie de critici la adresa lui Orban.

Președintele PNL încearcă să își securizeze scaunul în cazul unui rezulta slab la alegerile europarlamentare. Dacă liberalii nu vor obține un scor bun, anumiți președinți de filiale ar încerca o debarcare a lui Orban, însă din moment ce liderul PNL își va da concursul pentru susținerea unor noi președinți, aceștia îi vor fi oameni fideli.

Modificarea a fost propusa Ludovic Orban şi a fost susţinută puternic de Ilie Bolojan şi Raluca Turcan, în timp ce Cristian Buican, Iulian Dumitrescu, Gigel Ştirbu şi Cristian Buşoi au votat împotrivă.

Potrivit articolului 86 de statutul PNL, care defineşte atribuţiile Biroul Politic Naţional (BPN), se arată că acesta "poate hotărâ demiterea preşedinţilor BPJ şi/sau dizolvarea BPJ, în cazul încălcării grave a hotărârilor sau deciziilor partidului, cu votul a 2/3 din membrii BPN".

Forma adoptată acum de Biroul executiv permite demiterea preşedinţilor de filiale judeţene cu majoritatea simplă de voturi.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.