Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE - Începe o mare furtună în administrația publică locală: 60 de zile liber la migrație politică!

traseism

Coaliția de guvernare ar fi stabilit, marți seară, să permită aleșilor locali să schimbe partidul fără să-și piardă mandatul dacă schimbarea partidului se realizează cu 60 de zile înaintea datei desfășurării alegerilor, conform unor surse din coaliție.

Primarii, președinții de Consilii Județene, consilierii locali și consilierii județeni vor putea, astfel, începând cu data de 9 aprilie, să își negocieze schimbarea culorii politice fără riscul să-și piardă mandatul, potrivit surselor citate. Alegerile locale vor avea loc simultan cu alegerile europarlamentare, pe data de 9 iunie.

În 2014, Guvernul Ponta a adoptat celebra OUG 55 care le-a permis aleşilor locali să opteze în termen de 45 de zile de la intrarea în vigoare a actului normativ pentru partidul din care doresc să facă parte, fără a-şi pierde funcţiile obţinute în alegeri. Mișcarea a avut loc atunci cu două luni înaintea alegerilor prezidențiale. Efectul a fost trecerea a mii de aleşi locali de la un partid la altul, marea lor majoritate luând calea PSD. Ulterior, CCR a declarat neconstituțională legea de aprobare a OUG 55.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.