Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE - Începe războiul subteran în PNL

sah

Președintele PNL, Alina Gorghiu, a făcut un anunț care a pus pe jar partidul și a spus că în cazul unui eșec în aceste alegeri ea va demisiona din funcția de președinte, însă alături de ea trebuie să demisioneze și liderii de organizații care nu au atins targhetul impus în județele pe care le păstoresc.

Citește și: Planul PNL de avarie pentru o nouă guvernare Cioloș. Tactica șantajului și jocul Cotroceniului

Citește și: PNL anunță primele nume de miniștri pe care-i va propune lui Dacian Cioloș

Anunțul Alinei Gorghiu i-a pus pe jar pe liderii de organizații, care deja lansează întrebări spre Modrogan pentru a vedea cum se va realiza epurarea din partid.

Surse din PNL ne-au explicat care este poziția liderilor județeni, în raport cu cei din conducerea centrală. Ei arată că au ajuns să conducă organizațiile județene ca urmare a unui vot venit din partea a două partide PNL și PDL, iar alegerile care au condus la unificarea din teritoriu au avut loc, majoritatea, în ultimul an. Tocmai din acest motiv liderii județeni consideră injust să fie înlăturați de la conducere, după primul examen electoral.

Un alt argument adus de liderii județeni în fața conducerii este faptul că în organizații le-au fost parașutați oameni de la centru. În strategia PNL de a veni cu oameni noi pe liste, mulți dintre cei proveniți din afara partidului sau membri ai partidului care nu-și mai găseau loc în București au ajuns să candideze în țară. Așadar, liderii de organizații susțin că eșecul nu ar fi doar al lor, ci și al conducerii centrale, care le-a parașutat oameni în organizații.

Iată declarația Alinei Gorghiu, care a spus partidul pe jar:

“Nimeni din PNL nu fuge de demisie şi nu-şi pune problema să nu-şi asume răspunderea. Suntem într-un moment în care, însă, trebuie să discutăm de rezultate. Performanţa în politică se măsoară în voturi şi în procente, nu se măsoară altfel, oricât ne-am dori. În PNL, conducerea fixează target pe fiecare judeţ. Evident că există un target şi pe Timiş şi evident că nu-l voi face public, e o strategie internă a partidului. Dacă majoritatea parlamentară care să dea premier în persoana lui Dacian Cioloş nu se face, răspunderea nu este doar a Alinei Gorghiu, ci va fi a tuturor din Biroul Politic Naţional şi a tuturor şefilor de filială care nu produc rezultatul la care s-au angajat”, a declarat Alina Gorghiu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.